Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: «Βουτιά» 58% για τα κέρδη β' τριμήνου 2023, στα 1,2 δισ. δολ.

Goldman Sachs: «Βουτιά» 58% για τα κέρδη β' τριμήνου 2023, στα 1,2 δισ. δολ.
Τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της Goldman Sachs υποχώρησαν κατά 58% σε ετήσια βάση, στα 1,2 δισ. δολάρια ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή
Ραγδαία πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs το β' τρίμηνο 2023, λόγω της αδύναμης απόδοσης στον κλάδο των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, καθώς και των απομειώσεων στον καταναλωτικό τομέα, και στον κλάδο των ακινήτων.
Τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της Goldman Sachs υποχώρησαν κατά 58% σε ετήσια βάση, στα 1,2 δισ. δολάρια ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή, υπολειπόμενα των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της FactSet, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 3,16 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδα της Goldman διολίσθησαν κατά 8% στα 10,9 δισ. δολάρια, αλλά ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις για 10,6 δισ. δολάρια.
Με τη σύναψη συμφωνιών να είναι υποτονική και την αγορά των αρχικών δημόσιων προσφορών να παραμένει δύσκολη, οι μετοχές της Goldman έχουν υποχωρήσει κατά 2,8% φέτος.
Τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής, που αντανακλούν τις αμοιβές συμβούλων και αναδοχής, μειώθηκαν κατά 20% σε 1,4 δισ. δολάρια.
Η Goldman είναι η τελευταία από τις μεγάλες τράπεζες που ανακοίνωσε κέρδη αυτό το τρίμηνο.
Η JPMorgan Chase και η Bank of America είχαν και οι δύο ισχυρά τρίμηνα. 
Η τράπεζα που μοιάζει περισσότερο με την Goldman, η Morgan Stanley (MS), σημείωσε σταθερά αποτελέσματα παρά την πτώση των συμβουλευτικών αμοιβών, σημειώνει η Barron's.
Η Goldman δεν παλεύει μόνο με ένα αδύναμο κλίμα στα deal, κάτι που είχε να αντιμετωπίσει ο ευρύτερος κλάδος.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα κατέγραψε επίσης 485 εκατ. δολάρια σε απομειώσεις που σχετίζονται με επενδύσεις σε ακίνητα, οι οποίες επίσης επιβάρυναν τα κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης