Τελευταία Νέα
Διεθνή

Taleb: Χάνουν τη δυναμική τους τα κρυπτονομίσματα, νέος έρωτας η τεχνητή νοημοσύνη - Προβλέπει κατάρρευση στις μετοχές

Taleb: Χάνουν τη δυναμική τους τα κρυπτονομίσματα, νέος έρωτας η τεχνητή νοημοσύνη - Προβλέπει κατάρρευση στις μετοχές
Οι επενδυτές αποσύρουν κεφάλαια από τα κρυπτονομίσματα και τα μεταφέρουν σε μετοχές εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης (AI)
Σχετικά Άρθρα
Τα κρυπτονομίσματα χάνουν σταδιακά τη δυναμική τους καθώς οι περισσότεροι λάτρεις τους μεταφέρουν τώρα τον ενθουσιασμό τους ατην τεχνητή νοημοσύνη, λέει ο Nassim Taleb.
«Η μόδα της κρυπτογράφησης αρχίζει να εξασθενεί καθώς πολλοί από εκείνους τους νεαρούς ενήλικες που τους αρέσει να παίζουν με υπολογιστές στα υπόγεια του σπιτιού της μητεράς τους ερωτεύονται τώρα την τεχνητή νοημοσύνη», έγραψε στο Twitter ο συγγραφέας του «Μαύρου Κύκνου».
«Χρειάζεσαι έναν νέο έρωτα για να ξεχάσει τον προηγούμενο», πρόσθεσε.

Άρχισε η πτώση των κρυπτονομισμάτων

Το Bitcoin έχει καταγράψει άνοδο κατά 79% το 2023 φτάνοντας τα 29.800 δολάρια, αλλά έχει υποχωρήσει κατά 5% τις τελευταίες επτά ημέρες.
Τα κρυπτονομίσματα Ether, ADA του Cardano και SOL της Solana ανέκαμψαν επίσης ισχυρά το 2023, αλλά κατέγραψαν πτώση από 5% ως 11% την περασμένη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους από τις αρχές της χρονιάς σε μετοχές εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης (AI), με την προσδοκία ότι η τεχνολογία θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και τα κέρδη των παρόχων.

Στα ύψη οι μετοχές της Nvidia, Tesla, Microsoft, λόγω ΑΙ

Για παράδειγμα, η τιμή της μετοχής της κατασκευάστριας μικροτσιπ γραφικών Nvidia έχει αυξηθεί άνω του 300%, ενισχύοντας την κεφαλαιοποίηση της στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η αξία της Tesla υπερδιπλασιάστηκε επίσης, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elon Musk συνεχίζει να υπόσχεται αυτοκίνητα που δεν θα χρειάζονται οδηγό και ανθρωποειδή ρομπότ στους επενδυτές του.
Η τιμή της μετοχής της Microsoft έχει επίσης ενισχυθεί κατά 45% φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, εν μέρει επειδή επένδυσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στη μητρική OpenAI του ChatGPT νωρίτερα φέτος.
Ο Taleb, πρώην διαχειριστής hedge fund, έχει επανειλημμένα απορρίψει τα κρυπτονομίσματα ως επένδυση.



Θα δούμε κατάρρευση σε πολλές τιμές. Η Disneyland έχει τελειώσει

Θεωρεί ότι το bitcoin είναι κάτι που ανήκεια στο χώρο της «θρησκευτικής λατρείας», με το σκεπτικό ότι έχει αποτύχει ως ασφαλές καταφύγιο ή ως χρήσιμο μέσο συναλλαγής.
Έχει μάλιστα πει ότι δεν είναι καν καλό για ξέπλυμα χρήματος επειδή οι συναλλαγές με bitcoin είναι ανιχνεύσιμες.
Ωστόσο, ο Nassim Taleb έχει προειδοποιήσει επίσης από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι οι μετοχές ήταν εξαιρετικά υπερτιμημένες συγκριτικά με τα επίπεδα των επιτοκίων, τα οποία έχουν εκτιναχθεί από σχεδόν μηδενικά επίπεδα στο 5% από τις αρχές του περασμένου έτους.
«Νομίζω ότι μπορεί να δούμε μια κατάρρευση σε πολλές πολλές - τιμές», είχε πει τότε στο Bloomberg.
«Η Disneyland έχει τελειώσει...»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης