Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 50% φθάνει η πιθανότητα ύφεσης για την αμερικανική οικονομία το επόμενο 12μηνο

Στο 50% φθάνει η πιθανότητα ύφεσης για την αμερικανική οικονομία το επόμενο 12μηνο
Τί «βλέπουν» οι οικονομολόγοι για τις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Σε 50% ή χαμηλότερα υπολογίζουν οι οικονομολόγοι την πιθανότητα ύφεσης στην αμερικανική οικονομία εντός των επόμενων 12 μηνών, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίησε το National Association for Business Economics.
Ειδικότερα, το 71% των ερωτηθέντων ανέφεραν μια τέτοια προοπτική, σηματοδοτώντας μια απότομη αλλαγή από την προηγούμενη έρευνα, τον Απρίλιο, η οποία έδειξε σχεδόν ομοιόμορφο διαχωρισμό μεταξύ εκείνων που προβλέπουν ύφεση και εκείνων που ήταν πιο αισιόδοξοι.
Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες στην έρευνα του Ιουλίου ανέφεραν την πιθανότητα ύφεσης το επόμενο έτος στο 25% ή λιγότερο.
Ενώ οι οικονομολόγοι έχουν αλλάξει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες τις προβλέψεις τους για το πότε μπορεί να ξεκινήσει μια πιθανή ύφεση, τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι πολλοί πλέον αλλάζουν γνώμη εντελώς.
Ένα μεγαλύτερο μερίδιο των ερωτηθέντων, οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους, ανέφεραν βελτιωμένα περιθώρια κέρδους στις εταιρείες τους και ένα αυξημένο ποσοστό δήλωσε επίσης ότι μετακύλησε ορισμένες ή όλες τις πρόσφατες αυξήσεις κόστους στους καταναλωτές.
Οι εκτιμήσεις που σχετίζονται με τον πληθωρισμό ήταν μικτές. Μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων αναμένει επίσης ότι οι τιμές θα αυξηθούν τους επόμενους τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης