Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Το ρωσικό ΑΕΠ θα αυξηθεί πάνω από 2% το 2023 - Η οικονομία μας αναπτύσσεται θεαματικά

Putin: Το ρωσικό ΑΕΠ θα αυξηθεί πάνω από 2% το 2023 -  Η οικονομία μας αναπτύσσεται θεαματικά
«Αυτή η ανάπτυξη θα αντισταθμίσει πλήρως την πτώση του περασμένου έτους» προέβλεψε με βεβαιότητα ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin
Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ρωσίας επιταχύνεται από μήνα σε μήνα φέτος και υπάρχει κάθε λόγος να υποθέσουμε ότι η ανάπτυξη θα αντισταθμίσει πλήρως την πτώση του περασμένου έτους το 2023, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Για ολόκληρο το 2022, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2,1%, ενώ τον Ιανουάριο-Μάιο του 2023 αυξήθηκε κατά 0,6 $ και από μήνα σε μήνα ο ρυθμός επιταχύνθηκε: τον Μάιο - έως και 5,4%», διευκρίνισε.
«Αναμένουμε ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί περισσότερο από 2% μέχρι το τέλος του έτους», συνέχισε ο Putin, προσθέτοντας ότι «αυτή η ανάπτυξη θα αντισταθμίσει πλήρως την πτώση του περασμένου έτους».
Επιπλέον ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι η ρωσική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με μια σειρά από δείκτες.
Ο Putin τόνισε ότι ο τραπεζικός δανεισμός είναι μια από τις ενθαρρυντικές ενδείξεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
«Από την 1η Ιουλίου, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η ετήσια αύξηση των εταιρικών δανείων σε ρούβλια ξεπέρασε το 21%, ενώ τα δάνεια προς ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 16,7%. Αυτά τα στοιχεία δανεισμού υποδηλώνουν την αυξανόμενη ζήτηση των επιχειρήσεων για πρώτες ύλες, εμπορεύματα και εξοπλισμό» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης