Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το State Department προχωράει σε συνομιλίες με εκπροσώπους των Ταλιμπάν στην Ντόχα

ΗΠΑ: Το State Department προχωράει σε συνομιλίες με εκπροσώπους των Ταλιμπάν στην Ντόχα
Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Thomas West και Rina Amiri θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία  των Ταλιμπάν στη Ντόχα του Κατάρ
Σε μία σπάνια διπλωματική κίνηση η Ουάσινγκτον θα προχωρήσει σε απ' ευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους των Ταλιμπάν αυτή την εβδομάδα στην Ντόχα.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Thomas West (ειδικός απεσταλμένος για το Αφγανιστάν) και Rina Amiri (ειδική απεσταλμένη για τις γυναίκες) θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν και άλλους αφγανούς αξιωματούχους στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.
Οι αμερικανοί διπλωμάτες αναμένεται να συζητήσουν για «κρίσιμα ζητήματα στο Αφγανιστάν» όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το State Department.
Η σχετική ατζέντα περιλαμβάνει «την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον λαό του Αφγανιστάν, την οικονομική σταθεροποίηση, τη δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείριση όλων των Αφγανών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των κοριτσιών, θέματα ασφάλειας και προσπάθειες για την καταπολέμηση της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών».
Βεβαίως, οι ΗΠΑ εξακολουθούν τα μην αναγνωρίζουν επίσημα το καθεστώς των Ταλιμπάν στην Καμπούλ -μεταξύ άλλων έχουν επιβάλλει κυρώσεις κατά της οργάνωσης-, ως εκ τούτου το State Department έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι εν λόγω συνομιλίες δεν σηματοδοτούν επ' ουδενί αλλαγή στάσης.
«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι ότι θα συνεργαστούμε με τους Ταλιμπάν κατάλληλα όταν είναι προς το συμφέρον μας να το κάνουμε», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Vedant Patel στους δημοσιογράφους.
«Αυτό δεν σημαίνει κανενός είδους ένδειξη αναγνώρισης ή οποιοδήποτε είδος ένδειξης κανονικοποίησης ή νομιμοποίησης των Ταλιμπάν» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης