Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Fed: Αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες και μείωση στον τραπεζικό δανεισμό των ΗΠΑ

Έρευνα Fed: Αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες και μείωση στον τραπεζικό δανεισμό των ΗΠΑ
Τί διαπιστώνται σε έρευνα της Fed
Αυστηροποίηση των πιστωτικών συνθηκών διαπιστώνεται στην πρόσφατη έρευνα της Federal Reserve (SLOOS - Senior Loan Officer Opinion Survey on Bank Lending Practices), με τις τράπεζες να αναφέρουν επίσης μείωση στη χορήγηση δανεισμού.
Ειδικότερα, όσον αφορά τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, οι τράπεζες έκαναν λόγο για αυστηρότερα πρότυπα και ασθενέστερη ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια κατά το δεύτερο τρίμηνο 2023, ενώ στα δάνεια για τα νοικοκυριά, ανέφεραν ότι τα πρότυπα δανεισμού έγιναν αυστηρότερα σε όλες τις κατηγορίες για στεγαστικά.
Επιπλέον, τα πρότυπα έγιναν αυστηρότερα για όλες τις κατηγορίες καταναλωτικών δανείων. Η ζήτηση μειώθηκε για δάνεια αυτοκινήτων και άλλα καταναλωτικά, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη για πιστωτικές κάρτες.
Όσον αφορά τις προοπτικές των τραπεζών για το δεύτερο εξάμηνο του 2023, οι τράπεζες ανέφεραν ότι αναμένουν περαιτέρω αυστηροποίηση των προτύπων δανεσιμού σε όλες τις κατηγορίες. «Οι τράπεζες ανέφεραν συχνότερα τις λιγότερο ευνοϊκές ή πιο αβέβαιες οικονομικές προοπτικές και αναμενόμενη επιδείνωση των εξασφαλίσεων και της πιστωτικής ποιότητας των δανείων», σημειώνεται στην έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης