Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκρήξεις στο Κίεβο, πυρκαγιές στην Οδησσό μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας

Εκρήξεις στο Κίεβο, πυρκαγιές στην Οδησσό μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν πάνω από 10 ρωσικά drones στο Κίεβο
Σε μαζική επίθεση με πυραύλους και drones προχώρησε νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα η Ρωσία βάζοντας στο στόχαστρο της το Κίεβο και την Οδησσό, ύστερα από τις χθεσινές ουκρανικές επιθέσεις στη Μόσχα και στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Στο Κίεβο αναφέρθηκαν εκρήξεις, με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν πως κατέρριψαν πάνω από 10 ρωσικά drones, συντρίμμια των οποίων έπεσαν σε διάφορες συνοικίες της πόλης, ανάμεσα στις οποίες και η κεντρική συνοικία Solomyansky όπου βρίσκεται και το διεθνές αεροδρόμιο.
«Ομάδες drones εισήλθαν στο Κίεβο ταυτόχρονα από πολλές κατευθύνσεις.
Ωστόσο, όλοι οι εναέριοι στόχοι - περισσότερα από 10 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) - εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν εγκαίρως από τις δυνάμεις και τα μέσα αεράμυνας» ανέφερε ο Sergiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου.
Σε δηλώσεις ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Klitschko υποστήριξε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε από αυτήν την επίθεση, αν και υπογράμμισε πως υπήρξαν υλικές ζημιές..
«Μετά την εχθρική επίθεση στην πρωτεύουσα και την πτώση συντριμμιών drones, ακίνητο στο οποίο δεν βρίσκονται κατοικίες υπέστη ζημιά στη συνοικία Solomyansky.
Στη συνοικία Golosiivsky συντρίμμια έπεσαν σε μια παιδική χαρά ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ένα ακατοίκητο κτήριο.
Δεν υπάρχουν ούτε νεκροί, ούτε τραυματίες στην πρωτεύουσα».

Ζημιές και πυρκαγιές στην Οδησσό

Στο στόχαστρο των Ρώσων βρέθηκε και η Οδησσός, η οποία δέχθηκε επίθεση από drones.
Οι αρχές της πόλης ανέφεραν πως από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές της πόλης και πυρκαγιές στην περιφέρεια της Οδησσού.
«Λόγω της επίθεσης εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις του λιμανιού και σε βιομηχανικές υποδομές της περιφέρειας», ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, Oleh Kiper, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης