Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν υπάρχει deadline για την ουκρανική αντεπίθεση – Κίεβο: Δεν μας ορίζει κανείς τίποτα

Δεν υπάρχει deadline για την ουκρανική αντεπίθεση – Κίεβο: Δεν μας ορίζει κανείς τίποτα
Οι μάχες είναι περίπλοκες, δύσκολες και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες υπογράμμισε ο Danilov
(upd) Δεν έχει τεθεί κανένα deadline ή χρονοδιάγραμμα στον ουκρανικό στρατό όσον αφορά την αντεπίθεση του υποστήριξε ο Oleksiy Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας, ο οποίος επισήμανε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ορίσει κάτι τέτοιο στο Κίεβο.
«Πρώτον, κανείς, πέρα από εμάς τους ίδιους, δεν μπορεί να μας θέσει προθεσμίες.
Δεύτερον, δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα» υπογράμμισε ο Danilov, επισημαίνοντας πως όσοι μιλούν για προθεσμίες, δεν καταλαβαίνουν τι είναι στρατιωτικές επιχειρήσεις.
«Αυτό που συνέβη, ήταν ότι δόθηκε ιδιαίτερη ένταση σε σχέση με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου» ανέφερε ο Danilov, ο οποίος αφού είπε ότι ο ίδιος ουδέποτε μίλησε για αντεπίθεση, αλλά για στρατιωτικές επιχειρήσεις, υπογράμμισε ότι οι μάχες είναι «περίπλοκες, δύσκολες και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες».
Πάντως και πέρα από τους εξηγήσεις που δίνουν κατά καιρό οι Ουκρανοί, είναι προφανές πως η ουκρανική αντεπίθεση δεν εξελίσσεται με τους ρυθμούς που είχαν εκτιμηθεί και σχεδιαστεί από τη Δύση.
Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov σε δηλώσεις του στο CNN είχε αναφέρει πως η αντεπίθεση ήταν εκτός χρονοδιαγράμματος, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην έλλειψη πυρομαχικών και αεράμυνας.

Απίστευτος ο αριθμός ναρκών

Όπως είπε ο Danilov, οι Ρώσοι είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους προκειμένου να οργανώσουν την άμυνα τους στις ουκρανικές επαρχίες που κατέλαβαν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ναρκοπέδια.
«Ο εχθρός προετοιμάστηκε πολύ καλά.
Ο αριθμός των ναρκών στα εδάφη που οι δυνάμεις μας έχουν ανακαταλάβει, είναι πραγματικά τρελός.
Κατά μέσο όρο υπάρχουν τρεις, τέσσερις ή και πέντε νάρκες κάθε τετραγωνικό μέτρο» υποστήριξε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης