Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μusk και Zuckerberg θα παλέψουν σε κλουβί και ο αγώνας θα μεταδοθεί livestreaming από το Χ

Μusk και Zuckerberg θα παλέψουν σε κλουβί και ο αγώνας θα μεταδοθεί livestreaming από το Χ
Ανταγωνισμός Musk - Zuckerberg στα social media - Πώς ο Musk τραβάει την προσοχή των χρηστών
Σχετικά Άρθρα
Ο Elon Musk δήλωσε πως η πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης X θα πληρώσει τα νομικά έξοδα και θα καταθέσει αγωγές για λογαριασμό ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίσθηκαν άδικα από εργοδότες επειδή έκαναν κάποια ανάρτηση ή ακόμη και «like» σε ανάρτηση άλλου στον ιστότοπο που έως και πριν λίγο καιρό λεγόταν ως Twitter.
«Αν αντιμετωπισθήκατε άδικα από τον εργοδότη σας επειδή κάνατε κάποια ανάρτηση ή κάνατε 'like' σε κάτι σ' αυτή την πλατφόρμα, θα χρηματοδοτήσουμε τα νομικά σας έξοδα», ανέφερε ο Musk σε καταχώρισή του αργά χθες, Σάββατο, 5/8 το βράδυ στην X, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει όριο στη χρηματοδότηση των νομικών εξόδων.
«Και δεν θα ασκήσουμε απλώς αγωγές, θα το κάνουμε εξαιρετικά ηχηρά και θα καταδιώξουμε επίσης τα συμβούλια διευθυντών των εταιρειών», δήλωσε αργότερα ο Musk απαντώντας σε ανάρτηση που υποστήριζε ότι τίποτε δεν αλλάζει ταχύτερα τη συμπεριφορά στις ΗΠΑ από μια απειλή για μαζικές αγωγές.

Αυξάνονται οι χρήστες, περιορισμένα ακόμη τα διαφημιστικά έσοδα

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Musk δήλωσε πως οι χρήστες της X κατέγραψαν σε διάστημα ενός μήνα «νέο υψηλό» ρεκόρ ενώ ανήρτησε γράφημα, σύμφωνα με το οποίο έχουν ξεπεράσει τα 540 εκατομμύρια.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται καθώς η εταιρεία προχωρά σε οργανωτική ανασύνταξη και προσπαθεί να ενισχύσει τα μειωμένα της διαφημιστικά έσοδα.
Ο ίδιος ο Musk νωρίτερα τον Ιούλιο είχε δηλώσει ότι οι ταμειακές ροές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης παραμένουν σε αρνητικό έδαφος, λόγω της μείωσης κατά 50% των διαφημιστικών εσόδων και του υψηλού χρέους.
Τον ίδιο μήνα, και μετά από 17 χρόνια με ένα εμβληματικό λογότυπο μπλε πουλί που συμβολίζει τη μετάδοση ιδεών στον κόσμο, ο Elon Musk μετονόμασε το Twitter σε X και άλλαξε το λογότυπό του, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία μιας «εφαρμογής για όλα».
Είναι πιθανό ότι η υπόσχεση του Musk να αναλάβει τα νομικά έξοδα όσων αδικήθηκαν για αναρτήσεις τους στο Twitter αποτελεί μια επικοινωνιακή κίνηση του ιδιοκτήτη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που αποσκοπεί να κερδίσει πόντους για τη πλατφόρμα X, έναντι της ανταγωνιστικής πλατφόρμας Threads που λάνσαρε μόλις πριν ένα μήνα, στις 5 Ιουλίου η Meta Platforms.

«Ο αγώνας πάλης Musk - Zuckerberg θα μεταδοθεί στο Χ, πρώην Twitter»

Άλλωστε στην παρούσα φάση Musk και Zuckerberg που για πρώτη φορά έχουν ανταγωνιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιδίδονται αμφότεροι σε ένα επικοινωνιακό πόλεμο προεκιμένου να προσελκύσουν την προσοχή των χρηστών - φτάνοντας στο σημείο να κανονίσουν αγώνα πάλης σε κλουβί στο Λας Βέγκας.
Ο Elon Musk την Κυριακή 6/8 ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ ότι η προτεινόμενη μάχη σε κλουβί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Mark Zuckerberg θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.
«Ο αγώνας Zuck v Musk θα μεταδοθεί ζωντανά στο X. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για τους βετεράνους», έςγραψε ο Musk ενώ νωρίτερα έκανε αστειάκια γράφοντας ότι «σήκωνε βάρη όλη την ημέρα, προετοιμαζόταν για τον αγώνα» κι επειδή ο χρόνος του είναι περιορισμένος «δεν έχει χρόνο να ασκηθεί, οπότε φέρνει τα βάρη στη δουλειά».
Όταν ένας χρήστης στο X ρώτησε τον Musk για την ουσία του αγώνα, ο Musk απάντησε λέγοντας:
«Είναι μια πολιτισμένη μορφή πολέμου. Οι άντρες αγαπούν τον πόλεμο».

H Meta δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την ανάρτηση του Musk.
Η ιστορία με τον αγώνα ξεκίνησε όταν ο Musk ανέφερε σε μια ανάρτηση στις 20 Ιουνίου ότι «ήταν έτοιμος για έναν αγώνα σε κλουβί» με τον Zuckerberg, ο οποίος έχει εκπαίδευση ζίου-ζίτσου.
Μια μέρα αργότερα, ο 39χρονος Zuckerberg, ο οποίος έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από αγώνες που έχει κερδίσει στην πλατφόρμα Instagram της εταιρείας του, ζήτησε από τον 51χρονο Musk, 51, να «στείλει τοποθεσία» για να γίνει ο αγώνας που ζήτησε και ο Musk απάντησε «Vegas Octagon», αναφερόμενος σε ένα κέντρο εκδηλώσεων όπου διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος μικτών πολεμικών τεχνών (MMA).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης