Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή έκρηξη συντάραξε το λιμάνι του Kocaeli στην Τουρκία – Καταστράφηκαν αποθήκες με σιτηρά, στους 12 οι τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη συντάραξε το λιμάνι του Kocaeli στην Τουρκία – Καταστράφηκαν αποθήκες με σιτηρά, στους 12 οι τραυματίες
Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι τα παράθυρά τους έσπασαν και τα πλάνα δείχνουν πυκνούς μαύρους καπνούς
(upd) Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από μια έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε μια σιταποθήκη στο λιμάνι Ντεριντζέ στην επαρχία Kocaeli στη δυτική Τουρκία, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Seddar Yavuz, αναγγέλοντας την έναρξη έρευνας για τα αίτια της έκρηξης.
Η έκρηξη συνέβη στις 14:40 κοντά στα σιλό του Τουρκικού Οργανισμού Σιτηρών (TMO), τόνισε ο κυβερνήτης.
«Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό», είπε ο Yavuz.
«Όπως μας είπαν είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία», συμπλήρωσε.
Παράλληλα τόνισε πως δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη.

Άγνωστη η αιτία της έκρηξης

Η ρεπόρτερ του CNN TÜRK, Hasret Kaya, η οποία μετέδωσε τις πρώτες πληροφορίες, είπε σε ζωντανή μετάδοση: «Έμαθα ότι ένα από τα σιλό αποθήκευσης σιταριού εξερράγη.
Εκτιμάται ότι συνέβη ενώ ένα πλοίο αγόραζε σιτάρι σε εκείνο το σημείο».
Επί του παρόντος, οι τουρκικές Αρχές επισήμως δεν έχουν προχωρήσει σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με το τι προκάλεσε την έκρηξη.
Από τη μεριά του, ο κυβερνήτης της επαρχίας Kocaeli, Seddar Yavuz, ανέφερε ως αιτία του περιστατικού μια έκρηξη σκόνης σιτηρών λόγω της συμπίεσής της κατά τη φόρτωση πλοίου.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος του Derince, Zeki Aygun, είπε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να συνέβη από αμέλεια, αλλά τόνισε ότι οι ειδικοί θα προσδιορίσουν την ακριβή αιτία της έκρηξης.
Οι traders άργησαν να αντιδράσουν στις εξελίξεις καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού παραμένουν «σιωπηλά».

Σημειώνεται πως η έκρηξη στο Derince μπορεί να προσθέσει περισσότερα δεινά όσον αφορά την επισιτιστική ανασφάλεια, αφού η Ρωσία τερμάτισε τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης