Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Υπάρχει δυσαρέσκεια – O Zelensky έλαβε άσχημα νέα από το μέτωπο

New York Times: Υπάρχει δυσαρέσκεια – O Zelensky έλαβε άσχημα νέα από το μέτωπο
Οι μάχιμοι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνουν στη μάχη νεοσύλλεκτους και χρησιμοποιούν μη δοκιμασμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης
Στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επικρατεί δυσαρέσκεια λόγω της ανικανότητας των διοικητών τους, της ανεπαρκούς εκπαίδευσης στις χώρες του ΝΑΤΟ και των ακατάλληλων δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, αναφέρουν οι New York Times.
«Πολέμησαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και οι εχθροί εκεί δεν είναι ίδιοι με τους Ρώσους», παραπονέθηκε ένας από τους στρατιώτες της Ουκρανίας, αναφερόμενος στους στρατιωτικούς εκπαιδευτές των ΗΠΑ που εκπαιδεύουν Ουκρανούς νεοσύλλεκτους.
Οι μάχιμοι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνουν στη μάχη νεοσύλλεκτους και χρησιμοποιούν μη δοκιμασμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Οι ίδιοι οι στρατιώτες παραπονέθηκαν ότι η εκπαίδευσή τους στις χώρες του ΝΑΤΟ ήταν πολύ σύντομη και ορισμένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα δεν μπορούσαν να αντέξουν τη δύναμη του ρωσικού στρατού, καθώς είχαν σχεδιαστεί για να καταστείλουν εξεγέρσεις.
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk , ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Η αντεπίθεση απέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης