Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Όλο και πιο ανησυχητικά τα νέα που φτάνουν στην Δύση από την ουκρανική αντεπίθεση - «Απίθανη η πρόοδος της Ουκρανίας»

CNN: Όλο και πιο ανησυχητικά τα νέα που φτάνουν στην Δύση από την ουκρανική αντεπίθεση - «Απίθανη η πρόοδος της Ουκρανίας»
Οι δυτικοί σύμμαχοι λαμβάνουν ολοένα και πιο «ανησυχητικά» μαντάτα σχετικά με την αντεπίθεση της Ουκρανίας - «Αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή του πολέμου» δηλώνει αφοπλιστικά Αμερικανός βουλευτής
Εβδομάδες μετά την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας, δυτικοί αξιωματούχοι περιγράφουν ολοένα και πιο «καταθλιπτικές» εκτιμήσεις σχετικά με την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να ανακαταλάβουν σημαντικά εδάφη, ανέφεραν στο CNN τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Δύσης για τις τελευταίες εξελίξεις από τα μέτωπα του πολέμου.
«Θα δουν ακόμα, για τις επόμενες δύο εβδομάδες, εάν υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί κάποια πρόοδος. Αλλά να κάνουν πραγματικά πρόοδο που θα άλλαζε την ισορροπία αυτής της σύγκρουσης, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά απίθανο», δήλωσε στο CNN υψηλόβαθμος δυτικός διπλωμάτης.
«Οι ενημερώσεις μας είναι απογοητευτικές. Μας υπενθυμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», επεσήμανε αφοπλιστικά ο βουλευτής Mike Quigley, Δημοκρατικός του Ιλινόις που επέστρεψε πρόσφατα από συναντήσεις στην Ευρώπη με Αμερικανούς διοικητές που εκπαιδεύουν ουκρανικές τεθωρακισμένες δυνάμεις.
«Αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή του πολέμου» δήλωσε με νόημα, συνοψίζοντας το σύνολο των εξελίξεων στα μέτωπα της Ουκρανίας.
Η κύρια πρόκληση για τις ουκρανικές δυνάμεις είναι η συνεχιζόμενη δυσκολία διάρρηξης των πολυεπίπεδων αμυντικών γραμμών της Ρωσίας στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου έχουν εγκατασταθεί δεκάδες χιλιάδες ρωσικές νάρκες και τεράστια δίκτυα χαρακωμάτων.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί εκπληκτικές απώλειες εκεί, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί διοικητές να συγκρατούν ορισμένες μονάδες για να ανασυνταχθούν και να μειώσουν τις απώλειες.
«Οι Ρώσοι έχουν μια σειρά από αμυντικές γραμμές και αυτοί [οι ουκρανικές δυνάμεις] δεν έχουν πραγματικά περάσει ούτε από την πρώτη γραμμή», τόνισε ο υψηλόβαθμος δυτικός διπλωμάτης.
«Ακόμα κι αν συνέχιζαν να μάχονται για τις επόμενες αρκετές εβδομάδες, αν δεν κατάφεραν να μετρήσουν νίκες τις τελευταίες επτά, οκτώ εβδομάδες, ποια είναι η πιθανότητα ξαφνικά, με περισσότερες εξαντλημένες δυνάμεις, να τις κάνουν; Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες» συμπλήρωσε.
Στον αντίποδα, ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι αναγάγουν την αποτυχία της Ουκρανικής αντεπίθεσης στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις επιδεινωμένες συνθήκες μάχης, που -όπως λένε- μόλις αντιστραφούν θα δώσουν ένα ευνοϊκότερο παράθυρο δράσης για τον ουκρανικό στρατό.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Δύση αρχίζει σιγά - σιγά να συμφιλιώνεται με την ήττα των Ουκρανών και δεδομένα να χάνει την υπομονή της με την στρατηγική ήττας που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα ο Zelensky με τους στρατηγούς του. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης