Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτές είναι οι πιο κερδοφόρες εταιρείες του πλανήτη - Στην κορυφή η Saudi Aramco...με διαφορά

Αυτές είναι οι πιο κερδοφόρες εταιρείες του πλανήτη - Στην κορυφή η Saudi Aramco...με διαφορά
Mεγάλο προβάδισμα έναντι της δεύτερης Apple
H σαουδαραβική κρατική πετρελαϊκή επιχείρηση Saudi Aramco είναι και πάλι η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes Global 2000 - αυτή τη φορά με μεγάλο προβάδισμα έναντι της δεύτερης Apple, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν στα ύψη στο πλαίσιο της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρει η Katharina Buchholz της Statista, υπάρχουν πλέον τρεις γίγαντες πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ των 8 πιο κερδοφόρων εταιρειών στον κόσμο - από μόλις μία το 2019.

saudi.jpeg
Η Saudi Aramco είχε ήδη διαφημιστεί ως η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο πριν από τη δημόσια εγγραφή της στα τέλη του 2019.
Προηγουμένως, η Apple ήταν το πιο κερδοφόρο επιχειρηματικό εγχείρημα στον κόσμο, αλλά υποβιβάστηκε στην 3η θέση εκείνη τη χρονιά από την επιλαχούσα Berkshire Hathaway.
Η Apple και η Microsoft ανέβηκαν και πάλι στις θέσεις 2 και 3 το 2020, καθώς οι εταιρείες επωφελήθηκαν σημαντικά από την εργασία και την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων στο διαδίκτυο κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας - όπου και παρέμειναν το 2022.
Δεδομένου ότι τα κέρδη είναι γνωστά μόνο για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες ή για εκείνες που σχεδιάζουν να εισαχθούν σε χρηματιστήριο, τα κέρδη ενός μεγάλου αριθμού εταιρειών σε όλο τον κόσμο, ιδίως των κρατικών εταιρειών, παραμένουν άγνωστα και δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης