Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ανησυχίες για την Κίνα - Στο -0,8% ο DAX

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ανησυχίες για την Κίνα - Στο -0,8% ο DAX
Εντείνονται οι ανησυχίες για τον τομέα ακινήτων της Κίνας
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντικατοπτρίζοντας την επιφυλακτικότητα για το παγκόσμιο κλίμα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και τις νέες ανησυχίες για τον τομέα των ακινήτων της Κίνας.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στις 15.558,35 μονάδες με απώλειες 0,8%.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 0,8% στις 7.279,55 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC καταγράφει πτώση 0,9% στις 7.162,41 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,7% στις 27.792,74 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,4% στις 9.219,48 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώνεται στις 449,37 μονάδες με πτώση 0,40%.
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν ήπια άνοδο.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει οριακές μεταβολές στις 3.061 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 26,8 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Σεπτεμβρίου να καταγράφει οριακές μεταβολές.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent διαμορφώνεται στα 84,17 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,2%, ενώ το αμερικανικό αργό στα 80,58 δολ. το βαρέλι και κέρδη 0,2%.

Πτώση 3,2% των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία

Οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία μειώθηκαν απότομα κατά 1,2% τον Ιούλιο συγκριτικά με τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) την Παρασκευή.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα μειωνόταν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.
Οι όγκοι των λιανικών πωλήσεων ήταν 3,2% χαμηλότεροι από πέρυσι, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων για πτώση 2,1%, εν μέρει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων λένε ορισμένοι αναλυτές, μεταξύ άλλων.
«Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν απότομα τον Ιούλιο καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες επηρέασαν τους περισσότερους κλάδους», δήλωσε ο Heather Bovill, Αναπληρωτής Διευθυντής Έρευνας της ONS.
«Ήταν ένας ιδιαίτερα κακός μήνας για τα σούπερ μάρκετ, καθώς οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος ζωής σήμαινε υποτονικές πωλήσεις τόσο για ρούχα όσο και για τρόφιμα. Σημαντική πτώση σημείωσαν και οι πωλήσεις πολυκαταστημάτων και ειδών οικιακής χρήσης».

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με φόντο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία αλλά και την κρίση στην αγορά ακινήτων της Κίνας, καθώς η Evergrande κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ
Ειδικότερα:
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,96% και ο κινεζικός Shanghai Composite έχασε 1%.
Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 διολίσθησε 0,55% για να περιορίσει τις απώλειες τεσσάρων ημερών στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ολοκληρώνοντας στις 31.450,76 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% και έκλεισε στις 7.148. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε 0,61% χαμηλότερα στις 2.504,5 μονάδες, σημειώνοντας έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.
Σημειώνεται ότι ο ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας μειώθηκε στο 3,1%, από 3,3% τον Ιούνιο, ενώ ο βασικός πληθωρισμός παρέμεινε στο 3,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης