Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος ιερέας βρήκε τον μπελά του επειδή ευλόγησε το νέο άγαλμα του ... Stalin

Ρώσος ιερέας βρήκε τον μπελά του επειδή ευλόγησε το νέο άγαλμα του ... Stalin
Ο ιερέας προέβη σε δηλώσεις στη ρωσική ιστοσελίδα Sota τονίζοντας πως αν και «ένας μεγάλος αριθμός κληρικών σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Στάλιν» αυτό οδήγησε «στη δημιουργία πολλών μαρτύρων»
Τον μπελά του φαίνεται πως βρήκε ένας Ρώσος ορθόδοξος ιερέας αφού βιντοσκοπήθηκε να ευλογεί ένα νέο άγαλμα του Ιωσήφ Στάλιν που ανεγέρθηκε σε ρωσική επαρχία
Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τα αποκαλυπτήρια του σχετικού μνημείου 8 μέτρων, στην πόλη Velikiye Luki.
Ο ιερέας όχι μόνο τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την τοπική επισκοπή αλλά και προκάλεσε τη δημόσια τοποθέτησή της.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η τοπική επισκοπή του ιερέα δήλωσε ότι οι ενέργειές του δεν αντιπροσώπευαν τις απόψεις της εκκλησίας.
Εν συνεχεία το θέμα έφτασε ακόμα ψηλότερα στα κλιμάκια της εκκλησίας, αφού η Μητρόπολη του ανακοίνωσε ότι δεν ενέκρινε τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και ότι έχει ξεκινήσει «εσωτερική έρευνα».
Παρά τις αντιδράσεις, ο ιερέας προέβη σε δηλώσεις στη ρωσική ιστοσελίδα Sota τονίζοντας πως αν και «ένας μεγάλος αριθμός κληρικών σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Στάλιν» αυτό οδήγησε «στη δημιουργία πολλών μαρτύρων».
Τις τελευταίες δεκαετίες πολυάριθμα αγάλματα του Στάλιν έχουν αφαιρεθεί ανά τη Ρωσική επικράτεια και για το λόγο αυτό χρειάστηκαν τρία χρόνια για να βρεθεί ένα σημείο για αυτό το νέο άγαλμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.
Αυτό συνέβη αφού οι περιφερειακές αρχές στην πόλη του Βόλγκογκραντ, άλλοτε επονομαζόμενου Στάλινγκραντ, αντιτάχθηκαν στην εκεί ανέγερση του.
Εντούτοις, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των Ρώσων που έχουν θετική άποψη για τον Στάλιν, κάτι που καταδεικνύεται κάθε φορά που διεξάγονται μετρήσεις κοινής γνώμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης