Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμο στον Soros άνοιξε ο Musk - Τον πίεζαν τα όργανά του για καταστολή της ελευθερίας του λόγου στο Twitter

Πόλεμο στον Soros άνοιξε ο Musk - Τον πίεζαν τα όργανά του για καταστολή της ελευθερίας του λόγου στο Twitter
«Οι πολιτικοί και οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον George Soros λένε ότι τα «περιστατικά μίσους» αυξάνονται, αλλά δεν αυξάνονται», έγραψε στην ανάρτησή του ο ερευνητής δημοσιογράφος Michael Shellenberger
Σχετικά Άρθρα
Πόλεμος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ Elon Musk και George Soros, με τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Χ, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, να δηλώνει ότι θα μηνύσει οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από τον Soros καθώς τον να πίεζαν για καταστολή της ελευθερίας του λόγου.
Ο Musk, ο οποίος αγόρασε το Twitter πέρυσι με την υπόσχεση να κάνει την πλατφόρμα προπύργιο της ελευθερίας του λόγου, δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη που εξέφρασε ο ερευνητής δημοσιογράφος Michael Shellenberger ότι ο George Soros χρηματοδότησε ΜΚΟ ώστε να ισχυρίζονται ψευδώς ότι τα «περιστατικά μίσους» αυξάνονται προκειμένου να πιέσουν για περιορισμούς στην ελεύθερη έκφραση.
«Οι πολιτικοί και οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον George Soros λένε ότι τα «περιστατικά μίσους» αυξάνονται, αλλά δεν αυξάνονται», έγραψε στην ανάρτησή του ο Shellenberger.
"Τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο: υψηλότερα από ποτέ και αυξανόμενα επίπεδα ανοχής των μειονοτήτων.
Ο λόγος που διαδίδουν παραπληροφόρηση μίσους είναι για να δικαιολογήσουν μια δρακόντεια καταστολή της ελευθερίας του λόγου."
Ο Musk αντέδρασε στην ανάρτηση σηματοδοτώντας τη συμφωνία του και δεσμευόμενος να κάνει μήνυση.
«Ακριβώς», έγραψε ο Musk.
"To X θα υποβάλει νομική αγωγή για να σταματήσει αυτό.
Ανυπομονώ να ξεκινήσει η αποκάλυψη!"

Η ατζέντα της λογοκρισίας

Υποστηρίζοντας τον ισχυρισμό του, ο Shellenberger μοιράστηκε ένα άρθρο του Ιρλανδού δημοσιογράφου Ben Scallan, ο οποίος έγραψε ότι οι ΜΚΟ που υποστηρίζονται από το Open Society Foundations (το οποίο ιδρύθηκε από τον Soros), προωθούν μια «ατζέντα λογοκρισίας» στην Ιρλανδία και τη Σκωτία που περιλαμβάνει την αστυνομία.
Το άρθρο του Scallan δεν διευκρινίζει ποιες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Soros και υποτίθεται ότι εμπλέκονται στην προώθηση μιας «ατζέντας λογοκρισίας».
Ούτε ο Shellenberger ούτε ο Musk.

«Μισεί την ανθρωπότητα»

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Elon Musk καταφέρεται κατά του Soros.
Πρόσφατα τον κατηγόρησε ότι μισεί την ανθρωπότητα.
Επίσης, με ένα tweet ο Musk έγραψε ότι «ο Soros μου θυμίζει τον Μαγκνέτο» – τον μεταλλαγμένο αντι-ήρωα της σειράς κόμικ X-Men (Στο σύμπαν των ιστοριών της Marvel, ο Μαγκνέτο είναι επιζών του Ολοκαυτώματος).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης