Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν άκουσαν το Πεντάγωνο και τώρα αλλάζουν στρατηγική

New York Times: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν άκουσαν το Πεντάγωνο και τώρα αλλάζουν στρατηγική
Ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με την New York Times, πρότεινε μια τέτοια στρατηγική, ελπίζοντας ότι θα βοηθούσε στη διάσπαση της ρωσικής γραμμής άμυνας
Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, δεν άκουσε τις συστάσεις του Πενταγώνου για συγκέντρωση των δυνάμεων προς μία κατεύθυνση, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με την New York Times, πρότεινε μια τέτοια στρατηγική, ελπίζοντας ότι θα βοηθούσε στη διάσπαση της ρωσικής γραμμής άμυνας.
Αντίθετα, η ουκρανική διοίκηση προσπάθησε να μοιράσει τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό εξίσου στις νότιες και ανατολικές κατευθύνσεις, ιδιαίτερα στο Kupyansk.
«Σε τέτοιες συνθήκες (συνεχές πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές), πρέπει να λάβουμε αμέσως όλα τα μέτρα για να ενισχύσουμε την άμυνά μας στις γραμμές και να προχωρήσουμε όπου είναι δυνατόν», φέρεται να είπε ο Syrsky.
Πρόσφατα οι New York Times αναφέρθηκαν στην δυσαρέσκεια του αμερικανικού στρατού λόγω του γεγονότος ότι η ουκρανική διοίκηση καταστρέφει άσκοπα δυνάμεις.
Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε κύριο στόχο της επιχείρησης τη διακοπή των ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού στην περιοχή Zaporozhye και τον αποκλεισμό του χερσαίου διαδρόμου προς την Κριμαία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους New York Times, σε μια τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή τριών δυτικών υψηλόβαθμων στρατιωτικών διοικητών και του διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny συμφώνησαν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις προς μία κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης