Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Ρωσία διπλασίασε τους μισθούς των στρατιωτών αλλά... δυσκολεύεται να βρει άτομα για την Ουκρανία

Βρετανία: Η Ρωσία διπλασίασε τους μισθούς των στρατιωτών αλλά... δυσκολεύεται να βρει άτομα για την Ουκρανία
Τί υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα
Οι μισθοί που παρέχει η Ρωσία σε πολλούς από τους στρατιώτες της, υπερδιπλασιάστηκαν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο η Μόσχα δυσκολεύεται πλέον να στρατολογήσει όσους μαχητές χρειάζεται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου γνωστοποίησε σήμερα 29/8 ότι «η στρατιωτική θητεία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει γίνει όλο και πιο προσοδοφόρα μετά την εισβολή».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 4 Φεβρουαρίου 2022, 20 ημέρες προτού ξεκινήσει την πλήρη εισβολή του, ότι ένας υπολοχαγός λάμβανε 81.200 ρούβλια (περίπου 849 δολάρια ΗΠΑ) τον μήνα. Τον Οκτώβριο του 2022, ο Ρώσος Πρόεδρος γνωστοποίησε ότι οι απολαβές για αυτόν τον βαθμό ή και χαμηλότερα, θα ανέρχονται σε 195.000 ρούβλια (περίπου 2.039 δολάρια ΗΠΑ) τον μήνα.
Μέχρι στιγμής, πολλοί κατώτεροι βαθμοφόροι που υπηρετούν στην Ουκρανία πληρώνονται 200.000 ρούβλια (2.091 δολάρια ΗΠΑ), που είναι πάνω από τον μέσο όρο των μισθών για τους στρατιώτες εντός των ρωσικών συνόρων (72.851 ρούβλια, 761 δολάρια ΗΠΑ).
«Είναι πολύ πιθανό ο μισθός και οι πρόσθετες παροχές να είναι ένα ισχυρό κίνητρο για το προσωπικό να ενταχθεί, ειδικά σε εκείνους από τις φτωχότερες περιοχές της Ρωσίας. Ωστόσο, η Ρωσία εξακολουθεί να είναι απίθανο να πετύχει τους στόχους της για τη στρατολόγηση εθελοντών», πρόσθεσε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία έχει προχωρήσει σε μία μεγάλη κινητοποίηση μαχητών από την έναρξη του πολέμου, κηρύσσοντας «μερική κινητοποίηση» 300.000 εφέδρων τον Σεπτέμβριο. Αυτό οδήγησε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις και χιλιάδες άνδρες σε ηλικία μάχης να εγκαταλείψουν τη χώρα, αποδεικνύοντας την έλλειψη πρόθεσης σε πολλούς Ρώσους να πολεμήσουν.
Η Ρωσία προσπάθησε επίσης να στρατολογήσει από τη γειτονική χώρα του Καζακστάν, προσφέροντας ένα μπόνους 495.000 ρούβλια, που είναι περίπου 5.200 δολάρια.
Επίσης, άλλαξε πρόσφατα τους κανόνες στρατολόγησης για να αποκτήσει περισσότερους μαχητές, καθώς, τον Ιούλιο, αύξησε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορούν να στρατολογηθούν οι άνδρες από 27 σε 30 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης