Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 4x4 στη Wall λόγω... μείωσης της απασχόλησης και επιβράδυνσης στις ΗΠΑ – Στο +0,4% o S&P 500, o Nasdaq +0,54%

Κέρδη 4x4 στη Wall λόγω... μείωσης της απασχόλησης και επιβράδυνσης στις ΗΠΑ – Στο +0,4% o S&P 500, o Nasdaq +0,54%
Διεύρυνση κερδών στη Wall...
Άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 30 Αυγούστου και ενώ «βαδίζουμε» προς το τέλος του Αυγούστου, όπερ σημαίνει πως οι επενδυτές επανεξετάζουν και αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,11% στις 34.890 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση 0,38% στις 4.514 μον. ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε +0,54% στις 14.020 μον.
9_19.JPG
Οι κινήσεις της σημερινής συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο των απογοητευτικών δεδομένων από την αγορά εργασίας, με τους εργοδότες να δηλώνουν πως τον Αύγουστο προέβησαν σε 177.000 προσλήψεις.
Αν μη τι άλλο, αυτό το νούμερο είναι κατά πολύ χειρότερο από τον αναθεωρημένο αριθμό των 371.000 νέων θέσεων εργασίας τον Ιούλιο.
Επισημαίνεται πως αυτή είναι η δεύτερη μέρα που οι επενδυτές φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία ως καλά νέα για τις μετοχές.
Την Τρίτη 29 Αυγούστου, οι βασικοί δείκτες αναφοράς για τις μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν ράλι μετά τη δημοσίευση απογοητευτικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεγαλύτερη του προβλεπομένου πτώση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο.
Αυτά τα δεδομένα πυροδότησαν προσδοκίες εκ μέρους των traders πως η Fed θα αποφύγει άλλες επιτοκιακές αυξήσεις.
Παράλληλα, η ετήσια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω την Τετάρτη, στο 2,1%, έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,4%.
«Οι κινήσεις των μετοχών μάς γυρίζουν σε ένα περιβάλλον τύπου “τα κακά νέα είναι καλά νέα”, που τείνει να συμβαίνει όταν οι επενδυτές ανησυχούν για τα επιτόκια και την πολιτική της Fed» δήλωσε ο Sonu Varghese της Carson Group.
«Οποιαδήποτε… απαλότητα στα οικονομικά δεδομένα έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη ανοδική πίεση στις αποδόσεις και αυτό βοηθά τις μετοχές».
Παρά τα κέρδη, οι τρεις κύριοι δείκτες παραμένουν σε ρυθμό πτώσης τον Αύγουστο, με μόλις δύο ημέρες διαπραγμάτευσης να απομένουν.
Ο Nasdaq Composite αναμένεται να κλείσει τον μήνα κατά 2,8% χαμηλότερα, ενώ ο Dow και ο S&P 500 αναμένεται να σημειώσουν πτώση της τάξης του 2%.

Στο μεταξύ, πτωτική τροχιά διέγραψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,10% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,86%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,6% στα 81,63 δολ. και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.973 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0923 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης