Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταστροφή η αντεπίθεση για τους Ουκρανούς – Shoigu: Πάνω από 66.000 οι νεκροί

Καταστροφή η αντεπίθεση για τους Ουκρανούς – Shoigu: Πάνω από 66.000 οι νεκροί
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει και πάνω από 7.000 όπλα από την έναρξη της αντεπίθεσης τους
Σχετικά Άρθρα
Το πόσο καταστροφικά εξελίσσεται η αντεπίθεση των Ουκρανών που άρχισε στις 4 Ιουνίου αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Shoigu υποστήριξε ότι από την έναρξη της αντεπίθεσης τους οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 66.000 στρατιώτες (ο προηγούμενος απολογισμός των Ρώσων έκανε λόγο για πάνω από 46.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες για την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου) και περισσότερα από 7.600 όπλα.
«Για αυτόν ακριβώς το λόγο και για να κρύψουν την αποτυχία τους, οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να επιτίθενται σε μη στρατιωτικούς στόχους» υποστήριξε ο Shoigu, αναφερόμενος στις επιθέσεις με drones κατά της Μόσχας και της Κριμαίας που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με τον Shoigu, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 159 ρουκέτες HIMARS, πάνω από 1.000 drones και 13 πυραύλους cruise σε διάστημα ενός μήνα.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, το καθεστώς του Κιέβου παρά τις τεράστιες απώλειες και παρά το γεγονός ότι δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους στόχους του σε οποιοδήποτε σημείο του μετώπου, εξακολουθεί να προσπαθεί να συνεχίσει την αντεπίθεση του.
O Shoigu υποστήριξε πως οι πιο έντονες συγκρούσεις καταγράφονται στο μέτωπο της Zaporizhia, εκεί όπου οι Ουκρανοί έχουν αναπτύξει ταξιαρχίες από τις στρατηγικές τους εφεδρείες, ενώ τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να καταστρέφουν τη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας με χτυπήματα ακριβείας.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως μόνο τον Αύγουστο ο ρωσικός στρατός έπληξε 34 θέσεις διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης