Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανωλεθρία Ουκρανών: Στάχτη δύο ακόμα βρετανικά τανκ Challenger στη Zaporizhia – Ρωσία: Καίγονται εύκολα…

Πανωλεθρία Ουκρανών: Στάχτη δύο ακόμα βρετανικά τανκ Challenger στη Zaporizhia – Ρωσία: Καίγονται εύκολα…
Τα χτυπήσαμε με το αντιαρματικό σύστημα Kornet
Δύο ακόμα βρετανικά τανκ Challenger 2 έκαναν στάχτη οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος κυβερνήτης της επαρχίας, Yevgeny Balitsky.
«Δύο εμφανίστηκαν.
Το αντιαρματικό σύστημα Kornet χρησιμοποιήθηκε εναντίον τους.
Μάλιστα, το πρώτο χτύπημα έκανε το ένα τανκ να πιάσει φωτιά.
Όσον αφορά την θωράκιση τους, αυτά τα τανκ δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.
Τα Kornet τα αντιμετώπισαν αρκετά εύκολα.
Οι δυνάμεις μας χτύπησαν δύο τέτοια τανκ» είπε ο Balitsky, αναφέροντας πως τέσσερα βρετανικά Challenger βρίσκονται κοντά στο Stepnogorsk και άλλα δύο στο Orekhiv.

Καμένα 3 από τα 14

Συνολικά οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει τα 3 από τα 14 Challenger 2 που έδωσαν οι Βρετανοί στην Ουκρανία, καθώς πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν εξουδετερώσει το πρώτο Challenger σε πεδίο μάχης από το 1994, όταν και το συγκεκριμένο άρμα μάχης αναπτύχθηκε.
Αν και περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, το πρώτο Challenger 2 που κατέστρεψαν οι Ρώσοι φέρεται πως επιχειρούσε στο Rabotino και πως ανήκε στην 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επίθεσης των Ουκρανών.

Δεν δίνουν άλλα οι Βρετανοί

Την καταστροφή του Challenger 2 είχαν επιβεβαιώσει και οι Βρετανοί, οι οποίοι μάλιστα διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα βρετανικά τανκ
Υπενθυμίζεται πως η Μ. Βρετανία έδωσε στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Challenger 2, ενώ φέρεται να διαθέτει πλέον 213 τανκ.
Από αυτά, εκτιμάται ότι μόλις τα 157 είναι διαθέσιμα για στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Το Κίεβο είχε εκφράσει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει βρετανικά άρματα μάχης μόνο σε περίπτωση διάρρηξης των ρωσικών αμυντικών οχυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης