Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Η Δύση πέτυχε τους στόχους της στην Ουκρανία και δεν συμμερίζεται πλέον τους στόχους του Zelensky

Sky News: Η Δύση πέτυχε τους στόχους της στην Ουκρανία και δεν συμμερίζεται πλέον τους στόχους του Zelensky
Στόχος της Δύσης, κατά τον στρατιωτικό αναλυτή του καναλιού, ήταν να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν θα αποτελούσε στρατιωτική απειλή
Σχετικά Άρθρα
H Δύση πέτυχε τους στόχους της στη σύγκρουση στην Ουκρανία και δεν συμμερίζεται πια τους στόχους που έχει θέσει το Κίεβο και η κυβέρνηση Zelensky, ανέφερε ο στρατιωτικός παρατηρητής του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Sky News Sean Bell.
Σύμφωνα με τον Sean Bell, πρώην αντιστρατάρχη αεροπορίας της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, στόχος της Δύσης ήταν να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν θα αποτελούσε στρατιωτική απειλή.
Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί και τώρα «οι δυτικές δημοκρατικές κυβερνήσεις είναι επίσης υποχρεωμένες να βρουν μια λύση στην κρίση με το κόστος ζωής, και να θέσουν σε προτεραιότητα τις χώρες τους και να αποκαταστήσουν τα εθνικά αποθέματα όπλων».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δυτικοί πολιτικοί ηγέτες θέλουν δημόσια να υποστηρίξουν την Ουκρανία "όσο χρειαστεί".
Αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι στόχοι της Ουκρανίας δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένοι με αυτούς που μοιράζονται οι υποστηρικτές της", είπε ο Bell.
Κατά τη γνώμη του Sean Bell, στη Δύση «υπάρχει σκεπτικισμός για τους απώτερους στόχους του Zelensky».
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Sean Bell πιστεύει ότι ο Zelensky τα πήγε καλά ως ηγέτης της χώρας από την έναρξη της σύγκρουσης, αλλά σημειώνει ότι «θα χρειαστεί τώρα τεράστια πολιτική προνοητικότητα για να τεθούν τα θεμέλια για μια πιο ευημερούσα, ελεύθερη και ασφαλή Ουκρανία».
Πολλοί Ουκρανοί έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Ωστόσο, ο Sean Bell προειδοποιεί ότι «η θυσία, η καταστροφή και η δυστυχία που θα ακολουθήσουν θα αφήσουν μια τρομερή κληρονομιά» και ρωτά «ποιο είναι το τίμημα της ειρήνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης