Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη από Kiyosaki: Η Citibank βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του δολαρίου – Πείτε αντίο στο Bitcoin

Έκπληξη από Kiyosaki: Η Citibank βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του δολαρίου – Πείτε αντίο στο Bitcoin
Η επενδυτική τράπεζα παρουσίασε μια πιλοτική εφαρμογή για τη μετατροπή των καταθέσεων σε tokens…
Ανοιχτά αμφισβητεί το μέλλον τόσο του Bitcoin (BTC) όσο και του δολαρίου ΗΠΑ ο Robert Kiyosaki.
Μάλιστα, παρότι έχει επαινέσει το Bitcoin (BTC) ως ένα από τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία για να επενδύσει κανείς ενόψει της επικείμενης οικονομικής κρίσης, ο Robert Kiyosaki, μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση project blockchain από τη Citibank, φαίνεται αβέβαιος για το μέλλον του κρυπτονομίσματος.
Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας σχολίασε project διαχείρισης καταθέσεων πελατών εκ μέρους της Citibank για πιο γρήγορες διασυνοριακές συναλλαγές, διερωτώμενος τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό τόσο για το Bitcoin όσο και για το δολάριο ΗΠΑ.
Όπως είπε, «BYE BYE Bitcoin & δολάριο; Η Citibank ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει τεχνολογία blockchain για τη μετατροπή των θεσμικών αποταμιεύσεων σε token της Citibank που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στιγμιαίες διασυνοριακές συναλλαγές 24/7. Αντίο…»
Citibank tokenization project

Πράγματι, η επενδυτική τράπεζα παρουσίασε μια πιλοτική εφαρμογή για τη μετατροπή των καταθέσεων σε tokens μέσω ενός ιδιωτικού blockchain με στόχο να παρέχει «υπηρεσίες τραπεζικών συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο» σε θεσμικούς πελάτες.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ψηφιακών στοιχείων της Citi, Ryan Rugg: «Με τη νέα υπηρεσία, αν είναι 5:00 μ.μ. στις ΗΠΑ και στις 5:00 π.μ. στη Σιγκαπούρη, αλλά πρέπει να στείλετε χρήματα εκεί, μπορείτε αμέσως, μέσα σε δευτερόλεπτα».
Στην ανάρτησή του, ο Kiyosaki φαίνεται να αμφισβητεί εάν αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη θέση του Bitcoin ως ταχύτερης και πιο βολικής μεθόδου πληρωμής από την παραδοσιακή τραπεζική.
Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DigiBuild, Robert J. Salvador, επεσήμανε ότι «αυτό δεν αλλάζει τίποτα για το Bitcoin ή την πρόταση αξίας του.
Αν μη τι άλλο, συνεχίζει να πρωτοπορεί στην υιοθέτηση και τη χρήση κρυπτογράφησης».
Εν τω μεταξύ, στα τέλη Αυγούστου, η Citibank μοιράστηκε τη νέα έκδοση της λευκής βίβλου «Securities Services Evolution», η οποία απαριθμούσε αρκετούς ανοδικούς παράγοντες για την ανάπτυξη της αγοράς κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος για την τεχνολογία Distributed Ledger Technology (DLT) και τις προσφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στο ψηφιακό χρήμα, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας (CBDC) και των stablecoins.

To δολάριο…

Και αν για το Bitcoin ο Kiyosaki ανέκρουσε πρύμναν, σε ό,τι αφορά το δολάριο δεν έχει αλλάξει θέση…
Σύμφωνα με όσα έχει πει κατά το παρελθόν, το δολάριο των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος ζωής του, καθώς ένας συνασπισμός κρατών ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα νέο νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό.
Σε δημόσια τοποθέτησή του είχε επισημάνει ότι το δολάριο ΗΠΑ θα παρακμάσει αφού τα κράτη της ομάδας τωn BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) ξεκινήσουν συνομιλίες για την κυκλοφορία του νέου τους νομίσματος.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η κίνηση από τους BRICS θα μπορούσε να είναι αυτό που κάνει τις ΗΠΑ να χάσουν το προνομιακό καθεστώς τους ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
«Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην παγκόσμια ιστορία έλαβε χώρα στις 22 Αυγούστου 2023, τα κράτη BRICS διοργάνωσαν μία σύνοδο στο Γιοχάνεσμπουργκ για να αναδείξουν το δικό τους νόμισμα το οποίο θα στηρίζεται στον χρυσό.
Τώρα, τι σημαίνει αυτό για το δολάριο ΗΠΑ;
Το δολάριο το 1944 κατέστη παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, που σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν τρισεκατομμύρια, όχι δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια δολάρια, επειδή αυτό σημαίνει αποθεματικό νόμισμα – οι τράπεζες του κόσμου έπρεπε να διακρατούν δολάρια αντί για χρυσό στα [ταμεία] τους, οπότε ελπίζω να κάνω λάθος, μπορεί να κάνω λάθος [αλλά] το δολάριο ΗΠΑ θα συνθλιβεί - αν έχω δίκιο στη ανάλυσή μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης