Τελευταία Νέα
Διεθνή

UEFA: Επιτρέπει στους ρωσικούς συλλόγους να αγωνιστούν και πάλι στις διοργανώσεις νέων

UEFA: Επιτρέπει στους ρωσικούς συλλόγους να αγωνιστούν και πάλι στις διοργανώσεις νέων
Δεκτοί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάτω των 17 ετών οι ρωσικοί σύλλογοι
Η UEFA, συνομοσπονδία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε σήμερα (26/9) ότι θα δέχεται εκ νέου ρωσικές ομάδες νέων σε ηπειρωτικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.
Υπενθυμίζεται πως οι ρωσικές διεθνείς και συλλογικές ομάδες έχουν αποκλειστεί από την UEFA από τότε που το Κρεμλίνο ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά αυτό θα αλλάξει τώρα, με την UEFA να αναζητά μια «τεχνική λύση» για ομάδες αγοριών και κορασίδων κάτω των 17 ετών.
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η UEFA δήλωσε ότι «γνωρίζει πως τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες και είναι πεπεισμένη ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να στέλνει μηνύματα ειρήνης και ελπίδας.»
«Είναι ιδιαίτερα θλιβερό το γεγονός ότι, λόγω της διαρκούς σύγκρουσης, μια γενιά ανηλίκων στερείται του δικαιώματός της να αγωνίζεται στο διεθνές ποδόσφαιρο», πρόσθεσε η UEFA.
«Για αυτούς τους λόγους, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι οι ρωσικές ομάδες ανήλικων παικτών θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν».
Βέβαια, στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι όλοι οι αγώνες που παίζονται από ρωσικές ομάδες θα διεξαχθούν χωρίς τη σημαία, τον ύμνο και την εθνική στολή της χώρας, και όχι σε ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης