Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μέσω κατάρρευσης τιμών πετρελαίου – Ήττα Κιέβου

Trump: Τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μέσω κατάρρευσης τιμών πετρελαίου – Ήττα Κιέβου
Παραμένει φαβορί ο Trump για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024
Σχετικά Άρθρα
Στην ικανότητα του να τερματίσει άμεσα τον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και απόλυτο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, ο οποίος αυτήν την φορά υποστήριξε ότι θα μπορούσε να φέρει την ειρήνη ρίχνοντας τις τιμές του πετρελαίου σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα.
«Οι τιμές του πετρελαίου θα ήταν τόσο χαμηλές που η Ρωσία δεν θα μπορούσε να το αντέξει οικονομικά.
Η τιμή θα ήταν 40 δολάρια το βαρέλι» υποστήριξε μιλώντας σε οπαδούς του στο Michigan ο Trump.
Όντας απών από το debate των αντιπάλων του που διεκδικούν το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, ο Trump υποσχέθηκε ότι εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, θα βάλει τέλος στην «τρομερή παγκοσμιοποίηση» που σκοτώνει τις ΗΠΑ.

Ήττα της Ουκρανίας, θα χάσει και άλλα εδάφη

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Trump υποστήριξε ότι το Κίεβο χάνει τη μάχη απέναντι στη Ρωσία, επισημαίνοντας πως όλο αυτό θα μπορούσε η ουκρανική κυβέρνηση να το είχε αποφύγει.
Ο Trump εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Κίεβο θα μπορούσε από την αρχή να προχωρήσει σε μια συμφωνία που να αναγνωρίζει την απώλεια μέρος των εδαφών της.
Όπως είπε, «μιλάμε για την Κριμαία και για άλλες περιοχές που έχουν προσαρτηθεί από τη Ρωσία».
Σε αυτήν την περίπτωση, όπως υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, «δεν θα είχε χρειαστεί να σκοτωθεί κανείς».
Πάντως, ο Trump επανέλαβε και πάλι την πεποίθηση του ότι θα μπορούσε να βάλει τέλος σε αυτό το «αιματοκύλισμα» μέσα σε 24 ώρες κατόπιν επικοινωνίας τόσο με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin όσο και με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky.

Φαβορί για τους Ρεπουμπλικάνους

Αν και απών από το debate των υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, ο Trump παραμένει το φαβορί, καθώς κατά την χθεσινή τηλεμαχία, κανείς δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, κανείς από τους 7 υποψηφίους δεν μπόρεσε να κερδίσει πόντους στην εσωκομματική αυτή αναμέτρηση και κατά συνέπεια να αλλάξει τη δυναμική στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων, με τον Trump να παραμένει το απόλυτο φαβορί.
Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έχει δείξει ότι ο Trump διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης των 37 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των αντιπάλων του.
Σημειώνεται πως ο Trump δεν έχει δώσει το παρών σε κανένα από τα δύο debate των υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων.

Πυρά DeSantis

Πάντως, δεν έλειψαν τα πυρά κατά του Trump, όπως ήταν αναμενόμενο.
Ο βασικός του αντίπαλος, ο κυβερνήτης της Florida, Ron DeSantis κατηγόρησε τον Trump ότι «λείπει την ώρα της μάχης», είπε ότι «προσέθεσε τρισεκατομμύρια δολάρια στο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ» και ότι θα έπρεπε να δώσει το παρών στο debate για να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του.
Αν και ο DeSantis έχει γίνει πιο επιθετικός κατά του «πολιτικού του μέντορα» το τελευταίο διάστημα, δεν φαίνεται να καταφέρνει να αποκτήσει δυναμική και να μειώνει την ψαλίδα με τον Trump.
Βάσει της τελευταίας δημοσκόπησης, ο Trump προηγείται με 51% στην πρόθεση ψήφου έναντι 14% του DeSantis, 13% του επιχειρηματία Vivek Ramaswamy και 4% των Mike Pence και Nikki Haley.

Donald… Duck

Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψήφιους, ο Chris Christie, πρώην κυβερνήτης του New Jersey και επικριτής του Trump, υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φοβάται το debate αποκαλώντας τον μάλιστα «Donald Duck».
Αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος του Trump, Mike Pence επέκρινε την πρόθεση του πρώην προέδρου να συγκεντρώσει τις εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις εξουσίες των πολιτειών.
Όπως ήταν λογικό, στόχος των υποψήφιων Ρεπουμπλικάνων έγινε και ο πρόεδρος Biden, τον οποίο και επέκριναν για την οικονομική και τη μεταναστευτική του πολιτική, αν και αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του debate, ανταλλάσσοντας πυρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης