Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση καταστρέφει την Ουκρανία – Lavrov: Είμαστε σε αδιέξοδο, πιστεύουν ότι θα νικήσουν τη Ρωσία

Η Δύση καταστρέφει την Ουκρανία – Lavrov: Είμαστε σε αδιέξοδο, πιστεύουν ότι θα νικήσουν τη Ρωσία
Δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόταση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις τόνισε ο υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Πυρά στη Δύση ότι κατέστρεψε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε ότι τα δυτικά κράτη δεν είχαν σκοπό να εφαρμόσουν τις Συμφωνίες του Μινσκ.
«Όταν αυτοί που σχεδίασαν τις Συνθήκες του Μινσκ μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, παραδέχθηκαν αργότερα ότι στην πραγματικότητα τον είχαν παραπλανήσει καθώς δεν σκόπευαν να εφαρμόσουν τις συμφωνίες αυτές, είναι αυτοί που κατέστρεψαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» ανέφερε σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Lavrov.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις δηλώσεις των Merkel, Hollande και Poroshenko (τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας), οι οποίοι έχουν παραδεχθεί πως ο μόνος στόχος των συμφωνιών του Μινσκ, ήταν να «αγοράσουν επιπλέον χρόνο έτσι ώστε να εξοπλιστεί καλύτερα η Ουκρανία για να πολεμήσει τη Ρωσία».
«Αν είχαν εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ, θα είχαν διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, διότι αυτό ακριβώς προέβλεπαν αυτές οι συμφωνίες: η εδαφική ακεραιότητα έπρεπε να αποκατασταθεί από τη στιγμή που το Donbass, δηλαδή οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Luhansk και του Donetsk, θα λάμβαναν ειδικό καθεστώς» υποστήριξε ο Lavrov.

Καμία σοβαρή πρόταση για συνομιλίες

Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως δεν βλέπει προς το παρόν καμία σοβαρή πρόταση από τη Δύση για συνομιλίες με την Ουκρανία.
«Όσον αφορά το πώς θα τελειώσει όλο αυτό, δεν βλέπουμε σοβαρές προτάσεις από τη Δύση» είπε ο Lavrov, αναφερόμενος στις προοπτικές για συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
O Lavrov υποστήριξε πως ειρηνευτικές προτάσεις έχουν κατατεθεί από την Κίνα, τη Βραζιλία, από τον Αραβικό Σύνδεσμο και από κράτη της Αφρικής.
«Όλοι τους καθοδηγήθηκαν από την ειλικρινή επιθυμία να διευκολύνουν μια συμφωνία, η οποία θα εξετάσει τις βαθύτερες αιτίες της τρέχουσας κατάστασης και την ανάγκη εξάλειψής τους, και παράλληλα να διασφαλίσουν την ίδια ασφάλεια για όλα τα μέρη», τόνισε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Τελεσίγραφο

«Η Δύση μιλά τώρα για το ενδεχόμενο συνομιλιών, αλλά ταυτόχρονα, δηλώνει ανοιχτά και κατηγορηματικά ότι η «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky είναι η μόνη βάση για τις διαπραγματεύσεις.
Δεν έχει νόημα να το συζητάμε. δεν είναι παρά ένα τελεσίγραφο» υποστήριξε ο Lavrov, αναφέροντας πως κανένα λογικό άτομο δεν θα προωθούσε ένα τέτοιο τελεσίγραφο ως μοναδική βάση για συνομιλίες.
«Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Αδιέξοδο

Όπως είπε ο Lavrov, το Κίεβο εξακολουθεί να δίνει το ρυθμό, ενώ η Δύση υποστηρίζει πως «δεν θα γίνει τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», αναφέροντας πως ο Zelensky είναι αυτός που θα καθορίσει τους όρους για την έναρξη των συνομιλιών.
«Συνεπώς, ο κύκλος έχει κλείσει.
Είναι ένα απόλυτο αδιέξοδο, που είτε δείχνει ότι όσοι διαχειρίζονται τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στερούνται κοινής λογικής είτε αντανακλά την ακλόνητη εμπιστοσύνη τους ότι θα νικήσουν τη Ρωσία» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης