Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Θυμάστε το κραχ του 2008 στις ΗΠΑ; Ετοιμαστείτε να το ξαναζήσετε - Σε λίστα θανάτου 725 αμερικανικές τράπεζες

Kiyosaki: Θυμάστε το κραχ του 2008 στις ΗΠΑ; Ετοιμαστείτε να το ξαναζήσετε - Σε λίστα θανάτου 725 αμερικανικές τράπεζες
Η πίεση στον χρηματοπιστωτικό τομέα που προκλήθηκε από δύο χρεοκοπίες τραπεζών εξακολουθεί να αποτελεί απειλή
Η τραπεζική κρίση δεν είναι πρόβλημα ποιότητας των πιστωτικών συνθηκών, αλλά έχει αιτία -πλέον- τη μη δυνατότητα χρηματοδότησης του διαρκώς διευρυνόμενου χρέους των ΗΠΑ, που εσχάτως προσπέρασε το ιλιγγιώδες ποσό των 33 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ως εκ τούτου, η πίεση στον χρηματοπιστωτικό τομέα εξακολουθεί να αποτελεί απειλή καθώς μάλιστα όσοι δεν μαθαίνουν από την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν.
Και αυτό που ίσως λίγοι θυμούνται είναι ότι η κρίση των στεγαστικών δανείων ήταν στην πραγματικότητα ένα τρένο-φάντασμα που κινούνταν τόσο αργά, που λίγοι φαντάζονταν τότε τον κατακλυσμό που επρόκειτο να πλήξει τον πλανήτη στο δεύτερο μισό του 2008.
Σε αυτό το πλαίσιο, μία από τις «Κασσάνδρες» των αγορών, ο γνωστός συγγραφέας Robert Kiyosaki κρούει για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, προτρέποντας τους επενδυτές να ετοιμαστούν για ένα σενάριο τύπου… Lehman Brothers.
«Η FDIC έχει πάνω από 725 τράπεζες των ΗΠΑ σε λίστα θανάτου.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι η Αμερική δεν χρειάζεται εχθρούς.
Η Αμερική έχει τραπεζίτες.
Οι εγκληματίες τραπεζίτες μας ξεκινούν με τον Jerome Powell της Fed, την Janet Yellin του Υπουργείου Οικονομικών μας και τον Jamie Diamond των τραπεζών μας.
Ο Θεός να μας βοηθήσει.
Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται εγκληματίες.
Έχουν τραπεζίτες».
Και δεν είναι μόνον οι τράπεζες…. Παγκόσμιο οικονομικό σοκ έχει προκαλέσει ο καλπασμός των τιμών στα προϊόντα, που έχουν εκτιναχθεί λόγω της άκρατης ποσοτικής χαλάρωσης εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών, του πολέμου στην Ουκρανία και του αυξανόμενου προστατευτισμού….
Αποτέλεσμα; Υπερπληθωρισμός… αναφέρει ο Kiyosaki και προσθέτει:
«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ σημαίνει ότι οι τιμές ανεβαίνουν.
Σημαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Υπερπληθωρισμός σημαίνει ότι η αγοραστική δύναμη των χρημάτων σας πηγαίνει.
Μην είσαι looser».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο υπερπληθωρισμός εμφανίζεται όταν οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 50% τον μήνα σε μια χρονική περίοδο, αναγκάζοντας τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν προϊόντα λόγω των υψηλότερων τιμών.

Για τα ψηφιακά νομίσματα…

Στο στόχαστρο του συγγραφέα βρέθηκαν και τα ψηφιακά νομίσματα που αναμένεται να εκδώσουν οι κεντρικές τράπεζες… εφιστώντας την προσοχή στο… απόρρητο.
«Έρχεται η FED CBDC.
Το απόρρητο έχει χαθεί. Ο Big Brother θα παρακολουθεί τα πάντα.
Όταν τα CBDC εισέλθπυμ στην αγορά, το Gokd, το ασήμι, το Bitcoin και τα μετρητά θα γίνουν ανεκτίμητα.
Ξεκινήστε να εξοικονομείτε GSBC και μετρητά τώρα πριν να είναι πολύ αργά».
Μάλιστα, ο Kiyosaki προφήτευσε και τον θάνατο των Bitcoin...
Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας σχολίασε project διαχείρισης καταθέσεων πελατών εκ μέρους της Citibank για πιο γρήγορες διασυνοριακές συναλλαγές, διερωτώμενος τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό τόσο για το Bitcoin όσο και για το δολάριο ΗΠΑ.
Όπως είπε, «BYE BYE Bitcoin & δολάριο; Η Citibank ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει τεχνολογία blockchain για τη μετατροπή των θεσμικών αποταμιεύσεων σε token της Citibank που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στιγμιαίες διασυνοριακές συναλλαγές 24/7. Αντίο…»
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης