Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Tα επιτόκια πρέπει να μείνουν ψηλά «για μεγάλο χρονικό διάστημα»

Bostic (Fed): Tα επιτόκια πρέπει να μείνουν ψηλά «για μεγάλο χρονικό διάστημα»
Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε πάνω από το 4,85% την Τρίτη, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007…
Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του προέδρου της Fed της Ατλάντα, Rafael Bostic, για όσους ανέμεναν μια σύντομη αναστροφή στην σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, καθώς δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα «για μεγάλο χρονικό διάστημα» για να μειώσει τον πληθωρισμό πίσω στο στόχο του 2%.
«Δεν βιάζομαι να αυξήσουμε, αλλά ούτε και να μειώσουμε», δήλωσε ο Μπόστιτς την Τρίτη σε εκδήλωση στην Ατλάντα, αναφερόμενος στο επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Οι αξιωματούχοι της Fed προσπαθούν να αποφασίσουν εάν πρέπει να αυξήσουν ξανά το επιτόκιο αναφοράς τους αφού το αύξησαν κατά περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες τους τελευταίους 18 μήνες. Στην τελευταία τους συνάντηση πολιτικής τον Σεπτέμβριο, άφησαν το επιτόκιο αμετάβλητο, αν και έδωσαν σήμα ότι ίσως χρειαστεί ακόμα μια αύξηση το 2023.
Οι αποδόσεις στα μακροπρόθεσμα αμερικανικά ομόλογα βρίσκονται σε άνοδο από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, καθώς οι αγορές προσαρμόζονται στο μήνυμα της Fed ότι το επιτόκιο είναι πιθανό να παραμείνει υψηλό για περισσότερο από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.
Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε πάνω από το 4,85% την Τρίτη, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης