Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί έχουν άλλες 6 με 8 εβδομάδες για την αντεπίθεση τους

ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί έχουν άλλες 6 με 8 εβδομάδες για την αντεπίθεση τους
Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Ουκρανοί θα πετύχουν είπε ο John Kirby
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως ο ουκρανικός στρατός έχει στη διάθεση του άλλες 6 με 8 εβδομάδες για να συνεχίσει την αντεπίθεση του διατύπωσε ο John Kirby, από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ, αναφέροντας πως στόχος της κυβέρνησης Biden είναι να συνεχίσει απρόσκοπτα να στηρίζει τους Ουκρανούς έτσι ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.
Όπως είπε ο Kirby, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ουκρανία, λόγω καιρικών συνθηκών, έχει περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες για να πραγματοποιήσει την αντεπίθεση της.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετά το μπλόκο των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, ο Kirby είπε ότι για να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, ο Λευκός Οίκος χρειάζεται την υποστήριξη του Κογκρέσο, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να συμφωνήσει στην πρόσθετη χρηματοδότηση.

Δεν είναι με το μέρος μας ο χρόνος

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές και ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να τους βοηθάμε, ειδικά καθώς η αντεπίθεση συνεχίζεται μέχρι το φθινόπωρο.
Απομένουν περίπου έξι με οκτώ εβδομάδες, είναι το διάστημα που ο καιρός θα επιτρέψει πολεμικές επιχειρήσεις.
Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα φέρει επιτυχίες.
Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας» υποστήριξε ο Kirby, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι ο καιρός θα χαλάσει σε μερικούς μήνες.
Όπως είπε, αυτό θα δυσχεράνει και τις δύο πλευρές στις προσπάθειες τους να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως μέχρι στιγμής, η ουκρανική αντεπίθεση που είναι σε εξέλιξη από τις 4 Ιουνίου, δεν έχει φέρει καμία σημαντική στρατιωτική επιτυχία για το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης