Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία – Μέση Ανατολή: To Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, παράλογη και επικίνδυνη η επίθεση της Χαμάς

Ιταλία – Μέση Ανατολή:  To Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, παράλογη και επικίνδυνη η επίθεση της Χαμάς
Καταδίκη της επίθεσης της Χαμάς
Ο γραμματέας της Lega και υπουργός Μεταφορών Μatteo Salvini, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια άνανδρη και βίαιη επίθεση, από μέρους ισλαμιστών εξτρεμιστών και τρομοκρατών».
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni είχε το Σάννατο 7/10 συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών Matteo Piantedo, Εξωτερικών Antonio Tajani, Άμυνας Guido Crosetto, και με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, κατά την οποία έτυχαν εμβάθυνσης οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο Ισραήλ.
Η ιταλική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai, διαμηνύει ότι ο τρόμος δεν πρέπει να υπερισχύσει και ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.
Ο γραμματέας της Lega και υπουργός Μεταφορών Μatteo Salvini, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια άνανδρη και βίαιη επίθεση, από μέρους ισλαμιστών εξτρεμιστών και τρομοκρατών».
Ο δε υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του κόμματος Fotza Italia, Antonio Tajani, δήλωσε: «Ζητούμε από την Χαμάς να σταματήσει αμέσως την παράλογη αυτή επίθεση.
Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του και η επίθεση αυτή κινδυνεύει να ακυρώσει κάθε προσπάθεια διαλόγου στην όλη αυτή περιοχή.
Πρόκειται, σίγουρα, για μια εντελώς ανεύθυνη κίνηση».
H Έλι Σλάιν, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, τόνισε ότι «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της Χαμάς κατά ένοπλων Ισραηλινών πολιτών, με χιλιάδες πυραύλους και στρατιωτικές επιχειρήσεις» και ότι «παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις».'
Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τέλος, αυξήθηκε το επίπεδο προστασίας που παρέχεται σε προξενεία και στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπως και στις περιοχές όπου βρίσκονται οι συναγωγές των ισραηλιτικών κοινοτήτων της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης