Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ισραηλινών στρατιωτών με μαχητές της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ισραηλινών στρατιωτών με μαχητές της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ «σημεία εμπλοκής» με τους μαχητές της Χαμάς εντός της επικράτειάς του
Σχετικά Άρθρα
Οι συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των Παλαιστινίων μαχητών της Χαμάς συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές του νότιου Ισραήλ, αναφέρουν δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
Η Haaretz αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συγκρούστηκαν με 10 ένοπλους μαχητές σε αστυνομικό τμήμα στο Sderot, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αν και λέει ότι η περιοχή πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τον έλεγχο των περισσότερων περιοχών στο νότο στη διάρκεια της νύχτας, αλλά πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Be'eri, κοντά στα σύνορα της Γάζας, το Sderot και τέσσερις άλλες νότιες τοποθεσίες που δεν διευκρίνισε.
Οι κάτοικοι στο Kfar Aza - μια άλλη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα - εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε καταφύγια στα σπίτια τους και να περιμένουν βοήθεια, αναφέρει επίσης η Haaretz.
«Το Kfar Aza είναι ακόμα υπό πόλεμο», είπε ένας κάτοικος.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ «σημεία εμπλοκής» με τους μαχητές της Χαμάς εντός της επικράτειάς του.
Η Χαμάς, εν τω μεταξύ, λέει ότι οι «σκληρές μάχες» συνεχίζονται.
Αυτές είναι οι οκτώ περιοχές όπου το IDF λέει ότι διεξάγονται επιχειρήσεις.

ισραλιλ.JPG

Εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού: 400 μαχητές της Χαμάς έχουν σκοτωθεί

Συν τοις άλλοις, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς έχουν σκοτωθεί στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας και δεκάδες άλλοι έχουν αιχμαλωτιστεί.
«Υπάρχουν δυνάμεις που μάχονται στο Kibutz Kfar Aza, υπάρχουν έρευνες σε μεγάλο αριθμό πόλεων. Υπάρχουν δυνάμεις του στρατού σε όλες τις πόλεις, δεν υπάρχει πόλη που να μην έχει δύναμη στρατού», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το BBC που επικαλείται τους Times of Israel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης