Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτική πρόβλεψη: Η Ουκρανία θα έχει την τύχη του Βιετνάμ, του Αφγανιστάν και του Ιράκ

Εφιαλτική πρόβλεψη: Η Ουκρανία θα έχει την τύχη του Βιετνάμ, του Αφγανιστάν και του Ιράκ
Οι Αμερικάνοι πάντα αντιτίθενται στους πολέμους όταν δεν βλέπουν το δρόμο προς τη νίκη αναφέρει Αμερικάνος αναλυτής
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία μπορεί να έχει την τύχη του Βιετνάμ, του Αφγανιστάν και του Ιράκ λόγω των σκανδάλων διαφθοράς που μαστίζουν την Ουάσινγκτον και το Κίεβο υποστηρίζει ο Αμερικάνος στρατιωτικός αναλυτής John Rossomando σε άρθρο του για το 19FortyFive.
«Η διαφθορά και η αντίληψή που υπάρχει για αυτήν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ικανότητα της Ουκρανίας να συνεχίσει να πολεμά και να κερδίζει» αναφέρει ο Αμερικάνος αναλυτής.
Όπως επισημαίνει, τα σκάνδαλα που αφορούν τον Hunter Biden, γιο του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden αλλά και η διακοπή της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα μπορούσαν να στερήσουν από το Κίεβο την υποστήριξη που χρειάζεται, ακριβώς λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης από τους Αμερικάνους πολίτες, οι οποίοι σε αυτήν την περίπτωση, θα ψήφισαν για Πρόεδρο των ΗΠΑ αυτόν που αντιτίθεται στην παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία.
«Οι Αμερικάνοι αντιτίθενται πάντα στους πολέμους όταν δεν βλέπουν δρόμο προς τη νίκη και πιστεύουν ότι οι πόροι σπαταλούνται» λέει ο αναλυτής.
Δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε πως τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και βουλευτές που διάκεινται θετικά στην Ουκρανία είναι ανήσυχοι σχετικά με το σενάριο απόσυρσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ενώ το CNN ανέφερε ότι παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης Biden ότι η υποστήριξη του αμερικανικού κοινού παραμένει ισχυρή, η απουσία ρήτρας για την κατανομή κεφαλαίων στην Ουκρανία στο νομοσχέδιο υποδηλώνει ότι ο χρόνος τελειώνει για το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης