Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Το Ιράν είναι συνένοχο για την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Το Ιράν είναι συνένοχο για την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ
Ο Λευκός Οίκος «ενοχοποιεί» το Ιράν για την επίθεση της Hamas, αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα (9/10) ξεκάθαρα ότι το Ιράν είναι «συνένοχο» για την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby κατηγόρησε το Ιράν ότι είναι «συνένοχος» στην επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει στοιχεία που να συνδέουν την Τεχεράνη με την επίθεση.
«Το Ιράν έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει τη Χαμάς και άλλα τρομοκρατικά δίκτυα σε όλη την περιοχή με πόρους και εκπαιδευτικές ικανότητες», δήλωσε ο John Kirby στο MSNBC.
«Και από αυτή την άποψη, είναι ξεκάθαρο ότι το Ιράν είναι συνένοχος εδώ. Αλλά όσον αφορά συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό – αυτού του είδους τις επιθέσεις – όχι, δεν έχουμε τίποτα», συμπλήρωσε.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε αργότερα τη Δευτέρα, επικαλούμενο αξιωματούχο της άμυνας, ότι μια ομάδα κρούσης αμερικανικού αεροπλανοφόρου πρόκειται να φτάσει στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου «πολύ σύντομα» σε ένδειξη υποστήριξης προς το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης