Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κερδίζει δημοσκοπικό έδαφος ο Trump – Εάν γίνονταν σήμερα εκλογές στις ΗΠΑ θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος

Κερδίζει δημοσκοπικό έδαφος ο Trump – Εάν γίνονταν σήμερα εκλογές στις ΗΠΑ θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος
Ο Trump επιδεικνύει εκπληκτική και ίσως απρόβλεπτη πολιτική ανθεκτικότητα
Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο κατηγορητήρια και άλλες νομικές διαμάχες, το πολιτικό σθένος του πρώην προέδρου Donald Trump παραμένει αδιαμφισβήτητο.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις από πολιτείες πεδίου μάχης και στην εθνική σκηνή σκιαγραφούν μια αφήγηση που κλίνει υπέρ του Trump, επιδεικνύοντας την εκπληκτική και ίσως απρόβλεπτη πολιτική του ανθεκτικότητα.
«Ο Trump μπορεί να κερδίσει οπωσδήποτε τις γενικές εκλογές, αυτό ίσχυε πάντα, και οι πιθανότητες του γίνονται καλύτερες κάθε μέρα που ο Joe Biden είναι πρόεδρος», δήλωσε ο δημοσκόπος Nathan Klein του OnMessage στην Daily Caller.
Ο Trump συνέχισε να κάνει βήματα προόδου στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αν και με προβάδισμα σε πολλές πολιτείες που βρίσκονται εντός του περιθωρίου λάθους, παρουσιάζοντας μια προσεκτική αισιοδοξία στο στρατόπεδό του.
Μεταξύ των πολιτειών με τα μικρότερα περιθώρια νίκης το 2020, όπως η Αριζόνα, η Τζόρτζια και το Ουισκόνσιν, ο Trump προηγείται σταθερά του Biden με 41% έναντι 35%, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos από τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Πράγματι, η αλλαγή των πολιτικών ρευμάτων ήταν αξιοσημείωτη, ενώ το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου Biden υποχωρεί περίπου στο 40%.

Οι κομβικές πολιτείες

Οι πολιτείες που ήταν κομβικές το 2020, όπως η Πενσυλβάνια, όπου ο Trump προηγείται επί του παρόντος με 2 μονάδες, και η Τζόρτζια, όπου προηγείται με 9 μονάδες, σηματοδοτούν όχι απλώς μια χαμηλή έγκριση για την κυβέρνηση Biden, αλλά μια πιθανή αναβαθμονόμηση των πολιτικών πιστώσεων και συναισθημάτων μεταξύ των Αμερικανών ψηφοφόρων.
"Θυμηθείτε, ο Trump έχασε την Αριζόνα, τη Τζόρτζια και το Ουισκόνσιν με συνολικά 40.000 ψήφους.
Η υπόθεση ότι ο Biden θα είχε μια άνετη επικράτηση για επανεκλογή εάν ο Trump ήταν υποψήφιος, από την αρχή, ήταν λανθασμένη", σημείωσε ο Klein.
«Καθώς η συμπάθεια του Biden έχει εξασθενίσει, βλέπουμε μια πραγματική τάση ψηφοφόρων να έλκονται πίσω από τις πολιτικές του Trump», συνέχισε.
«Καθώς ο Trump βρίσκεται τώρα σε ένα μικρό, επίμονο προβάδισμα στις εθνικές δημοσκοπήσεις, αν συνεχίσει να κερδίζει πίσω μερικές χιλιάδες από τους ψηφοφόρους που έχασε το 2020, ο δρόμος προς τη νίκη σίγουρα υπάρχει».
sept2.JPG
Πέφτει η δημοτικότητα του Biden

Η υποστήριξη του Biden βρίσκεται σε πτωτική τροχιά σε διάφορα δημογραφικά και πολιτικά φάσματα.
Τα κρίσιμα ζητήματα όπως το έγκλημα και η μετανάστευση έχουν περιγραφεί από τους επικριτές ως «αχαλίνωτη κακοδιαχείριση», προκαλώντας πολλούς Αμερικανούς να πιέζουν τη διοίκηση.
«Περίπου το 60% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τώρα τον χειρισμό του Biden για τη μετανάστευση, ένα ιστορικό υψηλό όλων των εποχών», πρόσθεσε ο Klein.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μια έρευνα της McLaughlin & Associates έδειξε ότι ο Trump θα βγει νικητής έναντι του Biden κατά 43% έως 38% σε μια εθνική αντιπαράθεση.
"Είμαστε σε θέση να κερδίσουμε την προεδρία και πρέπει να νικήσουμε τον Joe Biden", τόνισε ο John McLaughlin, Διευθύνων Σύμβουλος και συνεργάτης της McLaughlin & Associates, απηχώντας μια ισχυρή εμπιστοσύνη στην ομάδα του Trump».

Πρώιμες οι δημοσκοπήσεις

Βέβαια, ο Kyle Kondik, ένας ακομμάτιστος αναλυτής δημοσκοπήσεων, προειδοποιεί σχετικά με την προγνωστική εγκυρότητα αυτών των πρώιμων δημοσκοπήσεων, αλλά αναγνωρίζει την ένδειξη των σημερινών δεδομένων για έναν «στενό και ανταγωνιστικό» αγώνα.
Μπορεί όμως ο Trump να ενισχύσει το προβάδισμά του και να το μετατρέψει σε απτή νίκη;
Σύμφωνα με τον αναλυτή δημοσκοπήσεων του GOP Jon McHenry, παρόλο που άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες έναντι του Biden, ο Trump θα μπορούσε θεωρητικά να κερδίσει τη νίκη σε οικονομική βάση.
Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για να προβλεφθεί οριστικά.
«Οι εκστρατείες επανεκλογής είναι συνήθως μια διαδικασία δύο σταδίων όπως ένα δημοψήφισμα για τον κατεστημένο: πρώτον, κάνει αξίζει να επανεκλεγεί και δεύτερον, θα τα πήγαινε καλύτερα ο άλλος υποψήφιος;
Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος Biden χάνει το προβάδισμα, με τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάζουν τη δουλειά του συνολικά, και ειδικά για την οικονομία και τη μετανάστευση", δήλωσε ο McHenry.
«Αλλά εάν η επιλογή είναι μεταξύ δύο υποψηφίων με 35% έως 40% ευνοϊκές, οι ψηφοφόροι είναι πιθανό να επιλέξουν αυτόν που είχε την καλύτερη οικονομία».
trum.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης