Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξημένα τα κέρδη της BlackRock το γ' 3μηνο του 2023, αλλά μειώθηκαν οι εισροές

tags :
Αυξημένα τα κέρδη της BlackRock το γ' 3μηνο του 2023, αλλά μειώθηκαν οι εισροές
Τα έσοδα της BlackRock αυξήθηκαν σχεδόν 5% στα 4,52 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Η BlackRock ξεπέρασε εύκολα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, αλλά σημείωσε απότομη πτώση στις καθαρές εισροές.
Η αύξηση των επενδυτικών συμβουλευτικών προμηθειών και των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της BlackRock (AUM) βοήθησαν το προσαρμοσμένο κέρδος της εταιρείας των 10,91 δολαρίων ανά μετοχή να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8,26 δολάρια.
Ωστόσο, οι καθαρές εισροές της για το τρίμηνο μειώθηκαν στα 2,57 δισεκατομμύρια δολάρια από 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, αντανακλώντας 49 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρών εκροών από στρατηγικές μετοχικού δείκτη χαμηλότερης αμοιβής, συμπεριλαμβανομένων 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν μόνο διεθνή πελάτη.
Η BlackRock έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με 9,10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM), από 7,96 τρισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά χαμηλότερα από 9,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο φέτος.
"Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, οι πελάτες κερδίζουν πραγματική απόδοση σε μετρητά και μπορούν να περιμένουν περισσότερη ασφάλεια πολιτικής και αγοράς πριν ρισκάρουν ξανά.
Αυτή η δυναμική επιβάρυνε τη βιομηχανία και τις ροές της BlackRock στο τρίτο τρίμηνο", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Larry Fink.
Τα έσοδα της BlackRock αυξήθηκαν σχεδόν 5% στα 4,52 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω της οργανικής ανάπτυξης και του αντίκτυπου των κινήσεων της αγοράς τους τελευταίους 12 μήνες στο μέσο όρο των εσόδων AUM και υψηλότερων τεχνολογικών υπηρεσιών, ανέφεραν.
Η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι οι αμοιβές διαχείρισης που κερδίζει ως ποσοστό του συνολικού AUM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης