Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP προς Ισραήλ: Να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για το θάνατο δημοσιογράφου του πρακτορείου Reuters

AFP προς Ισραήλ: Να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για το θάνατο δημοσιογράφου του πρακτορείου Reuters
Είναι κρίσιμης σημασίας να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να εξακριβωθεί πώς μία διαπιστευμένη ομάδα δημοσιογράφων που έφερε σαφή διακριτικά έγινε στόχος επίθεσης, αναφέρει το πρακτορείο
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Agence France-Presse, AFP) ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ και τον Λίβανο την διεξαγωγή «ενδελεχούς έρευνας» για την χθεσινή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters και τραυματίσθηκαν έξι δημοσιογράφοι, μεταξύ του δύο του AFP.
Είναι κρίσιμης σημασίας να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να εξακριβωθεί πώς μία διαπιστευμένη ομάδα δημοσιογράφων που έφερε σαφή διακριτικά έγινε στόχος επίθεσης, αναφέρει σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Fabrice Fais.
Η επίθεση σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, στην μεθόριο με το Ισραήλ, ζώνη που αποτελεί θέατρο ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στην λιβανική Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Γάζα.
Ο δημοσιογράφος του Reuters, ο lIssam Abdallah, 37 ετών, σκοτώθηκε και έξι δημοσιογράφοι (δύο του AFP, δύο του Reuters και δύο του Al-Jazeera) τραυματίσθηκαν, ορισμένοι σοβαρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Οι δημοσιογράφοι θύματα της επίθεσης δήλωσαν ότι επλήγησαν από πυρά πυροβολικού ή άρματος μάχης προερχόμενα από το ισραηλινό έδαφος, αναφέρεται στην ανακοίνωση του AFP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης