Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +1% o S&P 500, o Nasdaq +1,3%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +1% o S&P 500, o Nasdaq +1,3%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινώσουν οι εισηγμένες για το γ’ τρίμηνο του 2023.
Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πού και πώς θα κινηθούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά το sell off που είχε σημειωθεί στην αγορά του αμερικανικού χρέους τις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,93% στις 33.984 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,06% στις 4.373 μον. και ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +1,2% στις 13.567 μον.
δφσαφδσαδφσαδφσα_1.JPG
Στο μεταξύ, το ταμπλό της Wall Street αναμένεται να πάρει φωτιά, δεδομένου ότι το 11% των εισηγμένων στον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 αναμένεται να δημοσιοποιήσει αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.
Μερικά αξιοσημείωτα ονόματα που πρόκειται να «αποκαλυφθούν» είναι οι Johnson & Johnson, Bank of America, Netflix και Tesla.
Υπενθυμίζεται πως αποτελέσματα έχουν ήδη ανακοινώσει οι JPMorgan Chase, Wells Fargo και UnitedHealth.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά εννέα μονάδες βάσης στο 4,71% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 5,09%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 86,92 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.932 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0555 δολ.

Από την άλλη, κάποιοι στη Wall Street προετοιμάζονται για περισσότερη αστάθεια καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων και οι τιμές του πετρελαίου εκρήγνυνται, ο πληθωρισμός παραμένει σταθερά ανοδικός ενώ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτή της Barclays Ajay Rajadhyaksha, η εστίαση στα κέρδη και στο τι θα κάνει η Federal Reserve με τα επιτόκια μπορεί να δώσει στους επενδυτές αισιοδοξία – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
«Αναμένουμε ότι τα ομόλογα/μετοχές θα διαπραγματεύονται βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Rajadhyaksha σε ενημερωτικό σημείωμα προς πελάτες τη Δευτέρα.
«Η αστάθεια των ομολόγων και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά αυτά θα αντισταθμιστούν από τα κέρδη και το καταστροφικό Fedspeak».
Το Σαββατοκύριακο, ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να προτρέπει τους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή εν μέσω μιας πολυαναμενόμενης χερσαίας εισβολής.
Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ Chuck Schumer δήλωσε σε την Κυριακή ότι η Γερουσία θα εργαστεί για να προωθήσει γρήγορα ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας χάριν του Ισραήλ, ενώ η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε ότι τα επιτόκια μπορεί να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για καιρό, ενώ επέμεινε ότι η αμερικανική οικονομία είναι «σε καλό σημείο».

Στην οικονομία ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη διολίσθησε 6,5 μονάδες τον Οκτώβριο, στις -4,6 μονάδες.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -6 μονάδες.
Μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι ο κλάδος συρρικνώνεται.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ήπιες μεταβολές παρατηρήθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,34% στις 15.237 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε κέρδη 0,41% στις 7.630 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 7.022 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,27%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,55% στις 28.391 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 450 μονάδες.
Καταγραφή_153.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης