Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά τις λιανικές πωλήσεις και την επιδείνωση στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +0,04% ο S&P 500, o Nasdaq -0,25%

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά τις λιανικές πωλήσεις και την επιδείνωση στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +0,04% ο S&P 500, o Nasdaq -0,25%
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street...
Μεικτά πρόσημα παρουσίασαν εντέλει οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την επιδείνωση στις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,04% στις 33.997 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,01% στις 4.373 μον. και ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -0,25% στις 13.533 μον.
Καταγραφή_154.JPG
Την ίδια στιγμή, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε το 4,80%, φθάνοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου, όταν διαπραγματεύτηκε στο 4,887%.
Σημειώνεται πως οι αυξανόμενες αποδόσεις στα ομόλογα ασκούν πιέσεις στην ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι traders αξιολογούν τις προοπτικές αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Federal Reserve για μεγαλύτερο του αναμενομένου χρονικό διάστημα.
Ώθηση στα επιτόκια έδωσαν οι λιανικές πωλήσεις, που ενισχύθηκαν 0,7% τον προηγούμενο μήνα, αρκετά πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών του Dow Jones για άνοδο κατά 0,3%, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εμπορίου.
Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική μηνιαία άνοδος των λιανικών πωλήσεων.
Επίσης, οι επενδυτές σταθμίζουν τις πιθανές επιπτώσεις από τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς στην παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια στιγμή, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ κινήθηκε υψηλότερα τον Σεπτέμβριο, ενώ τα στοιχεία για τον Αύγουστο αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα.
Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η παραγωγή κατέγραψε άνοδο 0,3% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Fed την Τετάρτη.
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,1%.
Η μεταποίηση ενισχύθηκε 0,4% και η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων.
Η παραγωγή του Αυγούστου έμεινε αμετάβλητη σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, έναντι ανόδου 0,4% που είχε δημοσιευτεί αρχικά.

Ακόμη, χαμηλότερα κινήθηκε η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο καθώς η άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων συνεχίζει να ασκεί πιέσεις.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB υποχώρησε 4 μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, στις 40 μονάδες.
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 10 μηνών.
Ο δείκτης είχε διολισθήσει και τον Σεπτέμβριο.
Οι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν βελτίωση του κλίματος.

Σίγουρα, ένα σταθερό ξεκίνημα σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου βοηθάει κάπως να μετριαστούν οι ανησυχίες.
Εν προκειμένω, στα επιχειρηματικά, αύξηση κατά 10% σημείωσαν τα κέρδη της Bank of America το γ' τρίμηνο του 2023, καθώς -όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες- επωφελήθηκαν από τα αυξημένα επιτόκια.
Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη καθαρά κέρδη ύψους 7,8 δισ. δολαρίων ή 90 σεντς ανά μετοχή, στέλνοντας τις μετοχές της με άνοδο 0,5% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
Παράλληλα, πτώση 36% στα κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε η Goldman Sachs, καθώς είναι αντιμέτωπη με επιβράδυνση των εσόδων από το trading στο σταθερό εισόδημα και ζημίες από τη λιανική τραπεζική.
Αυτό ήταν το όγδοο διαδοχικό τρίμηνο στο οποίο κατέγραψε πτώση στα κέρδη σε ετήσια βάση.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επενδυτικός κολοσσός εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,88 δισ. δολάρια, έναντι 3 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν στο 1,92 δισ. δολάρια.

Στο μέτωπο της πολιτικής, η προσπάθεια του αντιπροσώπου Jim Jordan να γίνει πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απέτυχε στην πρώτη ψηφοφορία την Τρίτη, αυξάνοντας την προοπτική των πολλών καλπών.
Η υποψηφιότητα του Jordan ήταν εν αμφιβόλω από πολύ νωρίς καθώς μια σειρά Ρεπουμπλικανών εξέπληξε την κοινοβουλευτική ομάδα τους ψηφίζοντας κατά του βουλευτή του Οχάιο.
Αντίθετα, πολλοί ψήφισαν υπέρ του πρώην προέδρου Kevin McCarthy ή του αρχηγού της πλειοψηφίας Steve Scalise, κανένας από τους οποίους δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο.
Η ψηφοφορία έγινε μόλις δύο εβδομάδες αφότου μια φατρία σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικανών βουλευτών ανέτρεψε τον τότε πρόεδρο Kevin McCarthy και βύθισε το Σώμα στο χάος.

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Νευρικότητα με συνεχείς εναλλαγές προσήμων παρατηρήθηκε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 15.251 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε κέρδη 0,58% στις 7.675 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC διαμορφώθηκε στις 7.029 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,11%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,09% στις 28.367 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,09% στις 449,79 μον.
δφφδδφδφδφ.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης