Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα Erdogan: Άχρηστος ο ΟΗΕ – Η Παλαιστίνη θέλει ειρήνη και οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρα

Ξέσπασμα Erdogan: Άχρηστος ο ΟΗΕ – Η Παλαιστίνη θέλει ειρήνη και οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρα
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έχει χάσει κάθε χρησιμότητα, απέτυχε για άλλη μια φορά να εκπληρώσει τo καθήκον του», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan τόνισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο νωρίτερα απέτυχε να εγκρίνει το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, για άλλη μια φορά δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντά του.
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έχει χάσει κάθε χρησιμότητα, απέτυχε για άλλη μια φορά να εκπληρώσει τo καθήκον του.
Οι προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε την ειρήνη ματαιώθηκαν από βήματα όπως η αποστολή αεροπλανοφόρων στην περιοχή, η διακοπή της βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό και η μαζική τιμωρία του λαού της Γάζας», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Ο Erdogan επεσήμανε επίσης ότι «η Τουρκία παρέδωσε τρία αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές».
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ευγνώμων στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) για τη διοργάνωση μιας έκτακτης συνάντησης στη Τζέντα.

Αποφασισμένος ο ισλαμικός κόσμος κατά Ισραήλ

«Ο OIC καταδεικνύει άμεσα την αποφασιστικότητα του ισλαμικού κόσμου απέναντι στην αυξανόμενη καταπίεση του Ισραήλ, την αλληλεγγύη του με τον παλαιστινιακό λαό και την υποστήριξη στον παλαιστινιακό σκοπό. Από την πρώτη κιόλας μέρα της κρίσης, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή , καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να το λύσουμε. Οι δυτικές χώρες, που δήθεν κόπτονται για τα  σ ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να ρίξουν λάδι στη φωτιά», τόνισε ο Τούρκος ηγέτης.

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας


Ο Erdogan χαρακτήρισε το χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Ahli στην πόλη της Γάζας «αηδιαστική επίθεση», «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και πράξη «ισοδύναμη με γενοκτονία κατά των κατοίκων της Γάζας».
Η Ρωσία πρότεινε δύο τροπολογίες στο σχέδιο ψηφίσματος της Βραζιλίας σχετικά με μια διευθέτηση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα (16/10).
Η μία τονίζει την έκκληση για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και η άλλη καταδικάζει τα αδιάκριτα χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Ahli, η Ρωσία πρόσθεσε μια ξεχωριστή καταδίκη της επίθεσης στην τελευταία της τροπολογία. Και οι δύο τροπολογίες απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους καθώς η πλειοψηφία του σώματος αποφάσισε να απόσχει από την ψηφοφορία.
Οι ΗΠΑ ήταν οι μόνες που καταψήφισαν και τις δύο τροπολογίες.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ενέκρινε το βραζιλιάνικο σχέδιο του ψηφίσματος για τη Μέση Ανατολή επειδή οι ΗΠΑ άσκησαν veto.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης