Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Ανεύθυνο βήμα των ΗΠΑ να στείλουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Responsible Statecraft: Ανεύθυνο βήμα των ΗΠΑ να στείλουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία
Ο Peachey σημείωσε ότι η κεφαλή διασποράς των αμερικανικών πυραύλων αποκλείει τη στοχευμένη καταστροφή στόχων και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε απώλειες αμάχων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν το ανεύθυνο βήμα να μεταφέρουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία, δήλωσε ο Titus Peachey, μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του Αμερικανικού Συνασπισμού για την Απαγόρευση των Πυρομαχικών Διασποράς, σε άρθρο του για το περιοδικό Responsible Statecraft.
Το αμερικανικό ATACM στην Ουκρανία είναι ένα παιχνίδι για τις ζωές αμάχων.
Η απόφαση της κυβέρνησης Biden να προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS με κεφαλές διασποράς αγνοεί πολλές δεκαετίες ανθρώπινου πόνου», πιστεύει ο ειδικός .
Ο Peachey σημείωσε ότι η κεφαλή διασποράς των αμερικανικών πυραύλων αποκλείει τη στοχευμένη καταστροφή στόχων και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε απώλειες αμάχων.
Επιπλέον, υπενθύμισε ο Titus Peachey, τα πυρομαχικά διασποράς δεν εκρήγνυνται κατά την πρόσκρουση με το έδαφος και παραμένουν επικίνδυνα για τους κατοίκους της περιοχής για πολλά χρόνια.
Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι το μικρό μέγεθος και ο μεγάλος αριθμός πυρομαχικών διασποράς τα καθιστά καταστροφικά για τους αμάχους

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης