Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρώην CIA): Αποδυναμωμένη η θέση των ΗΠΑ στην διεθνή σκηνή - Την έπληξε ο πόλεμος κατά της Ρωσίας

Johnson (πρώην CIA): Αποδυναμωμένη η θέση των ΗΠΑ στην διεθνή σκηνή - Την  έπληξε ο πόλεμος κατά της Ρωσίας
H ειδική επιχείρηση «οδήγησε στην καταστροφή» της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής τάξης που βασίζεται στην κυριαρχία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Larry Johnson
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αποδυνάμωσε τη θέση των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
Κατά τη γνώμη του, η ειδική επιχείρηση «οδήγησε στην καταστροφή» της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής τάξης που βασίζεται στην κυριαρχία των ΗΠΑ.
«Και μία από τις απροσδόκητες συνέπειες ήταν ότι η ειδική επιχείρηση κατέστρεψε εντελώς την παλιά παγκόσμια τάξη πραγμάτων στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες κυριαρχούσαν στη Μέση Ανατολή.
Όταν το Ισραήλ ήρθε σε σύγκρουση με την Hamas,  η Αμερική εργάστηκε στα παρασκήνια με την Ιορδανία, την Αίγυπτο ή τη Σαουδική Αραβία για να προσπαθήσει να εξομαλύνει τα πράγματα, να σταματήσει τις δολοφονίες και να χωρίσει τα αντιμαχόμενα μέρη.
Τώρα όλα είναι διαφορετικά.
Αυτές οι χώρες αγνοούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ουσιαστικά λέγοντάς τους να φύγουν», είπε ο Larry Johnson.
Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες άνευ προηγουμένου από τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της επιχείρησης Al-Aqsa Flood, που ανακοινώθηκε από τη στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas.
Επιπλέον, μετά από μαζικές επιθέσεις με ρουκέτες, οι μαχητές της οργάνωσης διείσδυσαν στις συνοριακές περιοχές στα νότια του εβραϊκού κράτους.
Σε απάντηση, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Σιδερένια ξίφη κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης