Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Εάν κερδίσει ο Trump τις εκλογές, η βοήθεια προς την Ουκρανία θα μειωθεί σημαντικά

Washington Post: Εάν κερδίσει ο Trump τις εκλογές, η βοήθεια προς την Ουκρανία θα μειωθεί σημαντικά
Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να καλύψει το κενό από τη μείωση της αμερικανικής βοήθειας
Σχετικά Άρθρα
Η πιθανή νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024 θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την Ουκρανία, καθώς αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντική μείωση της εξωτερικής χρηματοδότησης, υποστηρίζει η Washington Post.
Οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν στείλει μια πλημμύρα στρατιωτικής και άλλης βοήθειας αξίας άνω των 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τους επόμενους 20 μήνες, η πιθανότητα η Ουκρανία να λάβει κάτι κοντά σε αυτό το ποσό είναι μηδενική» σημείωσε η Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, η Ευρώπη προετοιμάζεται για την πιθανή εκλογική νίκη του Trump και την επακόλουθη μείωση της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
«Αυτό ώθησε τους προβληματισμένους δυτικούς ηγέτες να αρχίσουν να αναπτύσσουν στρατηγικές για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία προστατεύεται αποτελεσματικά», σημειώνει η Washington Post, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό που θα προκύψει από την μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, η οποία αντιπροσωπεύει «σχεδόν το 50% της βοήθειας που αποστέλλεται στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης