Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forsal (Πολωνική εφημερίδα): Η κλιμάκωση στο Ισραήλ άλλαξε τη στάση των Δυτικών απέναντι στον Zelensky

Forsal (Πολωνική εφημερίδα): Η κλιμάκωση στο Ισραήλ άλλαξε τη στάση των Δυτικών απέναντι στον Zelensky
Θα πρέπει να συμβιβαστεί στο εξής ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης έχει αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την Ουκρανία, με την οποία ο Zelensky, συνηθισμένος στη συνεχή προσοχή, θα πρέπει να συμβιβαστεί, αναφέρει ένα άρθρο στην πολωνική εφημερίδα Forsal.
«Όταν ο Zelensky ήταν απασχολημένος με την αντικατάσταση παλιών φίλων από την Κεντρική Ευρώπη με νέους, ήταν σαφές ότι η γεωπολιτική τελικά θα έκανε τη δουλειά της», επισημαίνει η Forsal.
Η επιθυμία να γίνουν φίλοι με τη Γερμανία και να αντικατασταθεί η Πολωνία με τη Ρουμανία για τους Ουκρανούς θα μπορούσε να είχε κάποια λογική, αλλά σύντομα έγινε σαφές ότι η αποκατάσταση των σχέσεων με το ισχυρότερο κράτος της ΕΕ δεν ήταν αρκετή για να αποτραπούν οι αποτυχίες.
Η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης και η κατάρρευση του συστήματος ασφαλείας στη Μέση Ανατολή έχουν αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τα προβλήματα της Ουκρανίας, η οποία έχει γίνει «ένα από τα μέτωπα» για τη Δύση και έχει πάψει να είναι βασικό πρόκληση ασφαλείας, σημειώνει η Forsal.
«Μέχρι τώρα ήταν ο Ζελένσκι που καθόριζε τα αιτήματα για συναντήσεις μαζί του.
Θεωρούνταν κύρος για τους ηγέτες άλλων χωρών να είναι δίπλα του.
Αλλά το Ισραήλ τον απέρριψε, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για συναντήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης