Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα οργής από Erdogan: ΗΠΑ – Ισραήλ θα χάσουν στην παγκόσμια σύγκρουση – Tελειώνει η αιματηρή ιστορία της Δύσης

Ξέσπασμα οργής από Erdogan: ΗΠΑ – Ισραήλ θα χάσουν στην παγκόσμια σύγκρουση –  Tελειώνει η αιματηρή ιστορία της Δύσης
O Erdogan κατηγόρησε το Ισραήλ για «εποικιστικό τρόμο» στη Δυτική Όχθη και προέβλεψε το σύντομο τέλος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, επαναβεβαιώνοντας ότι απομακρύνεται ολοένα και περισσότερα από την Ατλαντική Συμμαχία.
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα χάσουν στην παγκόσμια σύγκρουση, επειδή είναι κατά του Δίκαιου τόνισε ο Erdogan μιλώντας στο Τουρκικό Κοινοβούλιο,
«Ω… Ισραήλ, με αυτό το είδος σκέψης που έχεις δεν μπορείς να γλιτώσεις, ακόμα κι αν έχεις δίπλα σου τις ΗΠΑ ή τη Δύση.
Η Αμερική θα χάσει επίσης.
Το όλο ζήτημα είναι να δημιουργηθεί ένας δίκαιος κόσμος, αλλά δεν το θέλουν αυτό». είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Η αιματηρή ιστορία της Δύσης

Η δικαιολόγηση των ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας είναι «μια κληρονομιά της αιματηρής ιστορίας της Δύσης», είπε επίσης ο Erdogan, σύμφωνα με το Tass.
O Erdogan κατηγόρησε το Ισραήλ για «εποικιστικό τρόμο» στη Δυτική Όχθη.
Ο Erdogan τόνισε ότι ακύρωσε τα σχέδιά του να επισκεφθεί το Ισραήλ ενώ χαρακτήρισε κροκοδείλια τα δάκρυα της Δύσης για τη Μέση Ανατολή.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει εγγυητής για την Παλαιστίνη, πρόσθεσε ο Erdogan.

Προκλητική η ανικανότητα του ΟΗΕ

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από αυτή την εικόνα της ανικανότητας του ΟΗΕ.
Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά ένα Οργανισμό που αγνοεί τη βάναυση δολοφονία παιδιών», υπογράμμισε ο Τούρκος ηγέτης.
Οι δυτικές χώρες δεν επικαλούνται το διεθνές δίκαιο στην Γάζα διότι «το αίμα που χύνεται είναι αίμα μουσουλμάνων» επεσήμανε ο Erdogan και χαρακτήρισε «βαρβαρικές» τις επιθέσεις στην Παλαιστίνη.
Κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι υποστηρίζουν άνευ όρων τις ισραηλινές επιθέσεις, αντί να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση.
Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στη βία στην Γάζα.
Στα μάτια της Τουρκίας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε παιδιά από τη Γάζα, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Συρία, είπε προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα εντείνει τις προσπάθειές της μαζί με την Αίγυπτο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας.

Θέλουμε διαρκή ειρήνη

«Προτείνουμε τη σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για μια διευθέτηση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης με τη συμμετοχή όλων των μερών με επιρροή», επισήμανε ο Erdogan.
«Η Τουρκία έχει πάντα την ευθύνη να ανοίξει το δρόμο για μια διαρκή ειρήνη», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Βλέπουμε τον θεσμό των εγγυητών χωρών, τον οποίο έχουμε προτείνει ως εργαλείο για την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την πραγματική λύση του προβλήματος, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη προοπτική», συνέχισε.
«Καλούμε τις χώρες με καλή θέληση να αξιολογήσουν αυτήν την πρόταση το συντομότερο δυνατό, να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα και να ανοίξουν τις πόρτες για την ειρήνη»,υπερτόνισε ο Τούρκος ηγέτης.

Η Τουρκία μετακινείται προς τη Ρωσία

Η νέα αιματοχυσία στη Γάζα έχει αλλάξει πολλά πράγματα.
Η ανάπτυξη δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα για προληπτικά μέτρα κατά των «τρίτων χωρών» προκάλεσε ανησυχία στην Τουρκία.
«Τι κάνουν εκεί;», είπε ο Erdogan διερωτώμενος για τις ενέργειες των Αμερικανών.
«Τι κάνει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ; Γιατί πηγαίνει εκεί;
Θα εξαπολύσει όλα τα αεροπλάνα, τα σκάφη, θα περικυκλώσει τη Γάζα και θα την χτυπήσει, ανοίγοντας την πόρτα σε σοβαρούς μαζικούς θανάτους;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό καγκελάριο Karl Nehammer στην Άγκυρα.
Οι συμμαχικές σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ δεν είναι καλές εδώ και πολύ καιρό. Η Άγκυρα δεν υποστηρίζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά αναπτύσσει συνεργασία με τη Μόσχα.
Η Τουρκία και η Ρωσία βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής κόμβων πετρελαίου, φυσικού αερίου και σιτηρών, υπάρχουν πολλά άλλα έργα σε εξέλιξη που σημαίνει ότι η Τουρκία θέλει να εργαστεί για τον εαυτό της και όχι για τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Ισραήλ στη σύγκρουση με τη Hamas έχει καταστρέψει εντελώς την ατμόσφαιρα «εμπιστοσύνης και συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνει η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.
«ι ΗΠΑ δεν έχουν θέση στη ζώνη συμφερόντων της Τουρκίας
Ως απάντηση στην άφιξη αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία αποφάσισε να πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις στην περιοχή» αναφέρει η Yeni şafak.
«Η αποστολή αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μια απειλή και ανευθυνότητα που δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Η απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ως απάντηση σε αυτή την κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα τολμηρό και σωστό βήμα. πολύ ισχυρό σήμα που δείχνει ότι η περιοχή δεν έχει εγκαταλειφθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, σύμμαχος του κόμματος του Erdogan στον κοινοβουλευτικό συνασπισμό, Devlet Bahçeli.

Φωνές για κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων


Φωνές για κλείσιμο των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων του Incirlik και του Kurecik άρχισαν να εμφανίζονται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Η εφημερίδα Sözcü κάλεσε τις τουρκικές αρχές να απαντήσουν δραστικά στις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.
«Μην διστάσετε. Ας είναι η απάντησή μας στις Ηνωμένες Πολιτείες ως εξής: θα κλείσουμε τις βάσεις.
Ο Erdogan αντιτίθεται στις ΗΠΑ ρωτώντας τι κάνει το αεροπλανοφόρο τους στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Εν τω μεταξύ, οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν κατά των ΗΠΑ είναι προφανείς. Ποιος σας εμποδίζει;». έγραψε η εφημερίδα. Το ίδιο ζήτησε και η επικεφαλής του Καλού Κόμματος, Meral Akşener.
Η Τουρκία μετακινείται στη ρωσική πλευρά.
Ο νέος γύρος της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης ώθησε πολλές χώρες να πάρουν μια πιο ξεκάθαρη θέση έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Τουρκία δεν αποτελεί εξαίρεση.
Η Μόσχα και η Άγκυρα βρίσκονται και πάλι στην ίδια πλευρά της ιστορίας όταν πρόκειται για τον μετασχηματισμό της παγκόσμιας τάξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης