Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μανιφέστο Erdogan: Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να είναι ο φύλακας των αδυνάτων

Μανιφέστο Erdogan: Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να είναι ο φύλακας των αδυνάτων
. Η Τουρκία «σπεύδει σε βοήθεια όσων έχουν ανάγκη, από τον Καύκασο μέχρι την Ασία, από το Τουρκεστάν μέχρι την Παλαιστίνη», τόνισε ο Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία «ανοίγει πανιά» προς τον δεύτερο αιώνα της, δήλωσε απόψε (29/10/2023) ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Στην ομιλία του για την επέτειο αυτή ο Erdogan προανήγγειλε ότι ο σημαντικότερος στόχος της χώρας του για τα επόμενα χρόνια θα είναι η τροποποίηση του Συντάγματος.
«Η Δημοκρατία της Τουρκίας, την οποία κηρύξαμε στις 29 Οκτωβρίου 1923 συμπληρώνει σήμερα έναν αιώνα και ανοίγει πανιά για τον δεύτερο αιώνα της, τον οποίο αποκαλούμε Αιώνα της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Η Τουρκία φύλακας για τους εγκαταλελειμμένους 

Όπως επιθυμούσε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Kemal Ataturk, η χώρα του σήμερα λειτουργεί ως φύλακας για τους εγκαταλελειμμένους σε αυτήν την περιοχή και στον κόσμο, πρόσθεσε. Η Τουρκία «σπεύδει σε βοήθεια όσων έχουν ανάγκη, από τον Καύκασο μέχρι την Ασία, από το Τουρκεστάν μέχρι την Παλαιστίνη», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ο Erdogan είπε ότι η Τουρκία διατηρεί σθεναρή στάση υπέρ της Παλαιστίνης και της Γάζας.
Τόνισε ότι «καμία ιμπεριαλιστική δύναμη» δεν θα καταφέρει να εμποδίσει την Τουρκία να γίνει μια «ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικηφόρα χώρα».

Δεύτερο αεροπλανοφόρο

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε μια νέα συμφωνία με την Ισπανία για την αγορά ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου, μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του TCG Anadolu.
Το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο, το Anadolu, που είναι ειδικά διασκευασμένο για να μεταφέρει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ήταν εκείνο που άνοιξε νωρίτερα τη μεγάλη αεροναυτική παρέλαση, νωρίτερα την Κυριακή (29/10/2023) ανεβαίνοντας τον Βόσπορο με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα, ακολουθούμενο από 100 άλλα πλοία.
Στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης, αεροσκάφη F16 «έγραψαν» τον αριθμό 100, για τον έναν αιώνα της Τουρκίας.
«Η Δημοκρατία μας είναι ασφαλής και σε καλά χέρια, όπως δεν ήταν ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη», δήλωσε το πρωί ο Erdogan επισκεπτόμενος το μαυσωλείο του Ataturk στην Άγκυρα.
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί να διαγράψει την κληρονομιά του Ataturk, ο Erdogan είπε στην ομιλία του ότι «αγαπά κάθε φάση του ένδοξου παρελθόντος μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης