Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική υπεροπλία: Σκόνη 37 μαχητικά και 6 ATACMS - Shoigu: Ήττα Ουκρανών, παρά τα νέα όπλα από το ΝΑΤΟ

Ρωσική υπεροπλία: Σκόνη 37 μαχητικά και 6 ATACMS - Shoigu: Ήττα Ουκρανών, παρά τα νέα όπλα από το ΝΑΤΟ
Ο ρωσικός στρατός προχωρά και ενισχύει τις θέσεις του υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Για ήττα του Κιέβου παρά την προμήθεια νέων όπλων από το ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί δεν τα καταφέρνουν με την αντεπίθεση τους.
«Παρά την προμήθεια νέων τύπων όπλων από το ΝΑΤΟ, το καθεστώς του Κιέβου χάνει.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν απεγνωσμένα και ανεπιτυχώς να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Zaporozhia, Donetsk και Kherson, κάτι που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες στον ουκρανικό στρατό.
Οι δυνάμεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξαντλούνται και η έλλειψη ηθικού του προσωπικού ενισχύεται» υπογράμμισε ο Shoigu, αναφέροντας πως την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός προχωρά, καταλαμβάνοντας ολοένα και πιο σημαντικές γραμμές και θέσεις.
Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις 25η, 138η και 114η μηχανοκίνητες ταξιαρχίες που όπως είπε, διακρίθηκαν ιδιαίτερα κατά τις μάχες.

Σκόνη 37 μαχητικά αεροσκάφη και 6 ATACMS

Όπως είπε ο Shoigu οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και η ρωσική αεράμυνα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως τον Οκτώβριο, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν περισσότερα από 1.400 εχθρικά όπλα αεροπορικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων 37 αεροσκαφών και έξι πυραύλων ATACMS.
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα 37 αεροσκάφη είναι σχεδόν διπλάσια από τον αριθμό των μαχητικών F-16 που δεσμεύεται η Δύση να παραδώσει στην Ουκρανία» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιωτικούς για το θάρρο και την επιμονή τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης.

Εκπαίδευση 93.000 στρατιωτών σε όπλα υψηλής τεχνολογίας

Επιπλέον, ο Shoigu υποστήριξε ότι εντός του 2023, περισσότεροι από 93.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί στο να χειρίζονται όπλα υψηλής τεχνολογίας.
Όπως είπε, ορισμένοι από αυτούς θα πάνε στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
«Η ευρεία χρήση όπλων υψηλής τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης κατέστησε αναγκαία την αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού που είναι ικανό να τα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μάχης.
Στο πλαίσιο της επίλυσης αυτού του προβλήματος, περισσότεροι από 93.000 εκπαιδεύτηκαν φέτος» είπε ο Shoigu, τονίζοντας ότι πάνω από 25.000 προορίζονται να πλαισιώσουν μονάδες στρατευμάτων και νεοσύστατους σχηματισμούς και στρατιωτικές μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης