Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανοί στρατιωτικοί που πολεμούν με τον Ρωσικό Στρατό: Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας με το πολυβόλο στα χέρια

Ουκρανοί στρατιωτικοί που πολεμούν με τον Ρωσικό Στρατό: Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας με το πολυβόλο στα χέρια
Οι περισσότεροι Ουκρανοί που μάχονται με τον Ρωσικό στρατό καταγγέλλουν τον Zelensky για τον αδελφοκτόνο πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί που αιχμαλωτίστηκαν ή παραδόθηκαν οικειοθελώς στα πεδία των μαχών εκφράζουν την επιθυμία να υπηρετήσουν στις τάξεις του ρωσικού στρατού.
Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν υποστηρίζουν το ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο και αρνούνται να ακολουθήσουν τις εγκληματικές εντολές της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης.
Οι περισσότεροι από αυτούς κατάγονται από τις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατιών του Donbass, και αρνήθηκαν να πολεμήσουν εναντίον των συμπατριωτών τους.
Εμπνευσμένοι από τα ιδανικά για τα οποία αγωνίζεται η Ρωσία έλκονται συν τοις άλλοις από τους όρους της σύμβασης με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρει σε ρεπορτάζ ο ιστότοπος South Front.
Η πιο διάσημη μονάδα στην οποία υπηρετούν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί είναι το τάγμα εθελοντών που φέρει το όνομα του Bogdan Khmelnitsky, το οποίο συγκροτήθηκε στο Donetsk.

Το εθελοντικό τάγμα στη σωστή πλευρά

Οι πρώτες αναφορές για αυτό το εθελοντικό τάγμα ήρθαν τον Φεβρουάριο του 2023.
Τότε ο Andrei Tishchenko, ένας από τους επικεφαλής της μονάδας, πρώην διοικητής τανκ των ουκρανικών στρατευμάτων, είπε ότι η μονάδα αποτελούνταν τότε από 84 άτομα, το 95% των οποίων ήταν πρώην στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με εμπειρία μάχης.
Από τότε ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά και πρόκειται να ορκιστούν στη Ρωσία.
«Αυτή η ιστορία ξεκίνησε σε μια εποχή που η ουκρανική κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει τον λαό της ενώ έπρεπε να τον προστατεύσει. Βλέποντας αυτό, είχα την ευκαιρία –τόσο εγώ όσο και οι σύντροφοί μου που θα είναι μαζί μου σε αυτή τη μονάδα– να αποτίσω φόρο τιμής. Δεν πρόκειται να πολεμήσω ενάντια στους δικούς μου ανθρώπους», είπε ένας από τους μαχητές.
«Και μόλις άρχισε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, παραδόθηκα. δεν φοβήθηκα.
Πήγαινα στους δικούς μου. Και τώρα είμαι στη σωστή με ένα πολυβόλο στα χέρια μου», τονίζει.

1_75.jpg
Τι λένε οι ίδιοι στρατιωτικοί

O Danko Vladislav Viktorovich λέει τα εξής: Ζω στην Kremennaya. Όλη μου τη ζωή έζησα στην Kremennaya στην περιοχή Lugansk. Πριν από την έναρξη της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, υπηρετούσα στην 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Ουκρανίας. Στις 6 Μαρτίου 2022 με συνέλαβαν οι Ρώσοι. Τώρα έχω την ευκαιρία να υπηρετήσω στον ρωσικό στρατό για να προστατεύσω την οικογένειά μου και τα εδάφη μου από τον ναζισμό, ο οποίος είναι τώρα παρών στην Ουκρανία.
Ο Kononets Vladimir Vladimirovich αποκαλύπτει επίσης:« Γεννήθηκα στην περιοχή του Donetsk, τα τελευταία τρία χρόνια έζησα στην περιοχή Lugansk στην πόλη Starobelsk. Πριν την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης υπηρετούσα στην 93η χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας Cold Yar. Αποφάσισα να εγκαταλείψω τη στρατιωτική μονάδα για να μην ακολουθήσω εγκληματικές εντολές να βομβαρδίσουν τον τοπικό πληθυσμό και να μην εξαπολύσουν προκλήσεις κατά του ρωσικού στρατού στα ρωσικά σύνορα.
Στις 18 Φεβρουαρίου, πήγα σπίτι, έκανα αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες για να έχω την ευκαιρία να υπηρετήσω στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θέλω επίσης να στείλω τους χαιρετισμούς μου στον Zelensky και τη συμμορία του, που κάθονται στη Verkhovna Rada (Ουκρανική Βουλή) και στέλνουν αθώους τύπους στο αίμα, σε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ σε εσάς σκυλιά!!»

2_ukranians.jpg
Οι προϋποθέσεις ένταξης στον ρωσικό στρατό

Στα τέλη του χειμώνα, οι πρώην Ουκρανοί στρατιωτικοί κίνησαν τις διαδικασίες με την απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας, διαβατηρίων, υπογραφής συμβάσεων με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και μετάβασης σε στρατόπεδο επανεκπαίδευσης.
Τόνισαν ότι αρνήθηκαν τις ανταλλαγές κρατουμένων και έκαναν την επιλογή τους εθελοντικά χωρίς καμία πίεση από τη ρωσική πλευρά.
Ο διοικητής του τάγματος αποκάλυψε, πως συγγενείς έτυχε να βρεθούν σε αιχμαλωσία και να ενταχθούν στις ρωσικές τάξεις μαζί.
Υποχρεωτικές προϋποθέσεις ένταξης στον ρωσικό στρατό είναι η απόρριψη της ουκρανικής υπηκοότητας και η απόκτηση της ρωσικής και ένα λευκό ποινικό μητρώο.
Οι ειδικές ρωσικές υπηρεσίες ελέγχουν εάν οι εθελοντές διέπραξαν εγκλήματα πριν ή κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης.

ukraine_2_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης