Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικό... ατόπημα γίνεται viral στο διαδίκτυο: Χαμός από το φιλί του Κροάτη ΥΠΕξ Grlic Radman, στην Γερμανίδα Baerbock

Διπλωματικό... ατόπημα γίνεται viral στο διαδίκτυο: Χαμός από το φιλί του Κροάτη ΥΠΕξ Grlic Radman, στην Γερμανίδα Baerbock
΄Ενα φιλί αιτία... διαδικτυακού διασυρμού!
Στην... τρίχα αποφεύχθηκε διπλωματικό επεισόδιο, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Gordan Grlic Radman προσπάθησε να φιλήσει την Γερμανίδα ομόλογό του Annalena Baerbock ενώ πόζαραν για την «οικογενειακή φωτογραφία» στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης της ΕΕ την Πέμπτη 2/11.
Κι αν το επεισόδιο αποφεύχθηκε, δεν εμπόδισε το βίντεο να γίνει viral στο διαδίκτυο, πυροδοτώντας διαμάχη την Παρασκευή για το αν συνιστά... βία ή όχι!
Το βίντεο δείχνει τον 65χρονο Radman, να απλώνει το χέρι στην Baerbock για να της σφίξει το χέρι και να προσπαθεί να τη φιλήσει στο μάγουλο, ενώ η Γερμανίδα ομόλογός του υπουργός Εξωτερικών αποφεύγει την κίνησή του αμήχανα.
Η χειρονομία προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πυροδότησε οργή από φεμινιστικές ομάδες, με τον Grlic Radman να υπεραμύνεται της κίνησής του λέγοντας: «Δεν ξέρω ποιο ήταν το πρόβλημα…
Χαιρετιζόμαστε πάντα θερμά.
Είναι μια ζεστή ανθρώπινη προσέγγιση σε έναν συνάδελφο», είπε στους δημοσιογράφους.
Ωστόσο, η εξέχουσα Κροάτισσα ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Rada Boric επέκρινε την κίνηση του υπουργού ως «πολύ ακατάλληλη», προσθέτοντας ότι «θερμοί χαιρετισμοί» πρέπει να γίνονται μόνο μεταξύ εκείνων των οποίων η σχέση επιτρέπει το φιλί.
«Είναι ξεκάθαρο ότι μια τέτοια σχέση δεν υπάρχει εδώ και ότι ο (Γερμανός) υπουργός έμεινε έκπληκτος με τέτοια εγγύτητα», είπε η Boric στην εφημερίδα Jutarnji List.
Η πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας Jadranka Kosor κατέκρινε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Grlic Radman.
«Το βίαιο φιλί γυναικών ονομάζεται επίσης βία, έτσι δεν είναι;» έγραψε η Kosor στο X, (πρώην Twitter).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης