Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμα πιο κοντά στην τεχνική ύφεση, η Γερμανία - Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής

Ακόμα πιο κοντά στην τεχνική ύφεση, η Γερμανία - Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής
Έχει αυξηθεί ο κίνδυνος, η γερμανική οικονομία να κλείσει το έτος σε ύφεση
Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρίτης (7/11/2023), καθώς η πρόσφατη πτώση των εισερχόμενων παραγγελιών επιβάρυνε την παραγωγή.
Ειδικότερα, η παραγωγή μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 1,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε η γερμανική στατιστική υπηρεσία. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μείωση 0,1%.
Σε μια λιγότερο ευμετάβλητη τριμηνιαία σύγκριση, η παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2023 ήταν 2,1% χαμηλότερη από ό,τι το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.
Μετά την αναθεώρηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,1% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, λιγότερο από το 0,2% του προσωρινού αριθμού.
Υπάρχουν λίγα στοιχεία που συνοψίζουν την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας τόσο καλά όσο η βιομηχανική παραγωγή, δήλωσε ο Thomas Gitzel, επικεφαλής οικονομολόγος της VP Bank. «Η γερμανική οικονομία, η οποία βασίζεται στη βιομηχανία, εξαρτάται από την παραγωγή προκειμένου να επιτύχει λογικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης», είπε, σημειώνοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή φέτος ήταν αδύναμη.
Μια ακόμη απογοητευτική ανακοίνωση στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή δεν υποδηλώνει μόνο ότι η αύξηση του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου θα μπορούσε να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, αλλά και ότι η χώρα είναι πιθανό να κλείσει το έτος σε τεχνική ύφεση, δήλωσε ο Carsten Brzeski, παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικών της ING.
«Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη αδιάσειστα στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο, οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν σαφώς αυξήσει τον κίνδυνο η γερμανική οικονομία να κλείσει το έτος σε ύφεση», δήλωσε ο Brzeski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης