Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχεί… και ο Biden: Οι ATACMS δεν αλλάζουν τίποτα στο μέτωπο της Ουκρανίας

Ανησυχεί… και ο Biden: Οι ATACMS δεν αλλάζουν τίποτα στο μέτωπο της Ουκρανίας
Κόπωση και δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ για την αποτυχία του ουκρανικού στρατού
Σχετικά Άρθρα
Την ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης με το ρωσικό στρατό εκφράζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος διαπιστώνει πως ακόμα και οι πύραυλοι ATACMS που έστειλαν πρόσφατα οι ΗΠΑ, δεν μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο μέτωπο.
«Οι ΗΠΑ έδωσαν στον Zelensky όλα τα όπλα που ζήτησε, συμπεριλαμβανομένων και των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς…
Τώρα ο Biden φοβάται ότι οι πύραυλοι ATACMS δεν θα βοηθήσουν πολύ τους Ουκρανούς, μια και οι Ρώσοι τοποθετούν πιο μακριά τα αεροσκάφη τους από την εμβέλεια αυτών των όπλων» υποστηρίζουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο πρόεδρος Biden προβληματίζεται για τον σκεπτικισμό των κρατών απέναντι στο Κίεβο.

Κούραση και δυσαρέσκεια

«Αυτή τη στιγμή ο Biden προσπαθεί να συγκρατήσει την κούραση αλλά και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία τροφοδοτείται από το αίσθημα ότι δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικής βοήθειας απλά σπαταλήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα καθώς και ότι τα όπλα και οι πληροφορίες που έδωσαν οι ΗΠΑ, απέτυχαν να ξεπεράσουν την ισχυρή αντίσταση του καλά οργανωμένου ρωσικού στρατού» υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin είχε χαρακτηρίσει λάθος την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία, ενώ είχε επισημάνει πως αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν την πορεία του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης